jan 232012
 

Afgelopen november al wees Joost Geraets me op Raspberry Pi. Deze frambozentaartjes zijn nog niet te koop en afgelopen november had ik zelf ook nog zoiets van “eerst maar een afwachten wat ze waar kunnen maken”. Maar er zijn nu een paar bèta borden in omloop en op basis van de filmpjes die daar mee gemaakt worden, worden mensen enthousiast of juist niet (zie de reacties bij Tweakers als voorbeeld). Ik hoor inmiddels bij de categorie die er wel nieuwsgierig naar geworden is.

Wat is het (wat gaat het worden)? Het is een heel compact moederbordje (85.60mm x 53.98mm x 17mm), formaat credit card met daarop (afhankelijk van het model) een 700MHz Broadcom BCM2835 ARM processor en 128MB of 256MB werkgeheugen. Er zit een HDMI aansluiting op voor aansluiting op een TV of een monitor met HDMI-aansluiting, een bekabelde netwerkaansluiting (bij het dure model), USB-aansluiting, SD-kaart lezer en audio-uitgang. Voeding wordt geleverd via een 5V micro-USB aansluiting.
Je krijgt alleen het moederbordje geleverd, je zult zelf voor een behuizing moeten zorgen, dat zou je eventueel van Lego kunnen maken.
Lees verder….