Gratis (e)boek: De wet op internet

 Gepubliceerd door om 10:51  eBooks, Tip
jan 202012
 

De Wet op Internet De website van Arnoud Engelfriet is dé plek waar ik naar toe ga als ik dingen wil weten, opzoeken of lezen op het gebied van de Nederlandse wetgeving in combinatie met auteursrecht, rechten en plichten bij aanschaf van producten, privacy etc.

Ik heb daarom in 2010 uiteraard ook gewoon een exemplaar gekocht van zijn boek De wet op internet.
Nou is het inmiddels 2012, een eeuwigheid later in ICT begrippen, maar het boek is nog steeds actueel. En Arnoud kondigde vandaag aan dat het nu ook gratis als eBook te downloaden is, via deze link (PDF!). Het is een PDF, geen ePUB, maar de PDF is goed leesbaar, ook op je iPad (als je hem landscape houdt) en je kunt natuurlijk niet van Arnoud verwachten dat hij het boek ook nog eens gratis gaat converteren!

Maar goed, nou heb ik die PDF én een boekje in de kast. Het is geen heel dik boek, maar kastruimte heb ik altijd te weinig en ik nou net weer een paar boeken moeten bestellen die alleen op papier te krijgen waren (ik weet het, maar soms kún je niet anders). Dus ik wil wel van mijn exemplaar af.

En hoewel ik dat boekje (kost nu toch nog €29,95 als je hem besteld), in tegenstelling tot de eBooks die ik heb, wél legaal zou kunnen doorverkopen, ga ik dat natuurlijk niet doen.
Je kunt hem gratis en voor niks ontvangen. Ik neem zelfs de verzendkosten wel voor mijn rekening.
Maar dan wil ik natuurlijk wel in de reacties hieronder horen waarom jij graag mijn dode bomen exemplaar wilt hebben.  Ik neem aan dat een week genoeg tijd is om iets te verzinnen. Dus vrijdag 27 januari 2012 om 12:00 uur sluit ik de inzendingen en kies ik willekeurig iemand die een goede reden verzonnen heeft.

Deel dit bericht:

  18 reacties aan “Gratis (e)boek: De wet op internet”

 1. Hallo Pierre,
  Graag zou ik in aanmerking willen komen voor het gratis dode bomen exemplaar.
  Ik hou al enige jaren een weblog bij, maar ik heb me nog niet echt verdiept in de juridische consequenties daarachter. De meeste dingen doe ik door mijn gezonde verstand te gebruiken. Maar of dat genoeg is…
  Waarom dan een papieren versie? Ik lees al heel veel op digitaal op mijn iPad en ik merk dat van papier lezen toch rustiger is voor mijn ogen. Als het papieren boek dan toch voorhanden is, dan wil ik het graag van papier kunnen lezen. Laten we afspreken dat ik het boek doorgeef als ik het uit heb, mocht ik uitgeloot worden.
  Groet,
  Remko Boers

 2. Hoi! Ik zou graag de gedrukte versie hebben, al heb ik ook een ipad. Waarom? Een boek is gemakkelijker om uit te lenen aan collega’s dan mijn ipad 😉

 3. Ik zou het papieren exemplaar graag willen toevoegen aan de Fomec boeken collectie, dit nieuwe team is natuurlijk geheel op de digitale tour maar heeft zijn oorsprong toch liggen in de bibliotheekwereld en de liefde voor boeken zit dan ook nog in dit team 🙂

 4. Ik zou het boek graag willen lezen omdat ik geen Ipad (of eReader) heb en wil besparen: Lezen vanaf het scherm is niet fijn, printen is een goede oplossing maar kost papier en inkt.
  Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de inhoud van Arnoud Engelfriet’s boek.

 5. Hoi Pierre,

  Ik zou me graag over je dode bomen exemplaar ontfermen. Als leraar informatica ben ik natuurlijk zeer geïnteresseerd in dergelijke onderwerpen, en nu ik bezig ben met mijn leerlingen aan een praktische opdracht ‘Ethiek en ICT’ is dit het ultieme naslagwerk voor mijn leerlingen (dat ze dan ook nog eens zonder computer kunnen raadplegen!).

  En jah, waarom de dode bomen versie? Ik ben een boekenwurm, en je kruipt toch niet zo makkelijk in een TFT-tje of LCD-tje 😉

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.