iConvert: Maak van je iPad een documentscanner

http://youtu.be/THWeITO8nSI

Nee, dit is niet de zoveelste app voor je iPad 2 waarmee je via de camera van de iPad een foto maakt van een vel papier en dat dan naar PDF converteert. De iConvert is écht een scanner. Maar dan eentje met een dock voor de iPad 1 of iPad 2 aan de bovenkant. Je zet je iPad er in, start de app (dat dan toch nog wel) voor iConvert op en begint te scannen. De scans komen dan meteen op je iPad terecht.
Nou gebruik ik mijn iPad heel veel. Maar ik denk niet dat ik $149,99 aan een scanner zou uitgeven die ik alleen in combinatie met die iPad zou kunnen gebruiken. Daar hebben we teveel andere computers/laptops voor in huis.

Toch is het concept intrigerend. En er zijn nog wel een paar vragen. Bij CNET, waar ik de scanner tegen kwam, geven ze aan dat ook zij niet weten hoe zwaar de scanner is. En of hij (alleen) op accu werkt en zo ja, hoe lang. Op het filmpje zie je namelijk geen kabels en ook op de website van Brookstone staat daar niet over vermeld.
Tenslotte vind ik 300dpi niet heel hoog voor het scannen van foto’s. Voor een gemiddeld document zal het genoeg zijn.

Ik ga deze zelf hoe dan ook niet aanschaffen. Ik heb onderweg nog niet de behoeft gehad om papier te scannen. Maar als jij hem aanschaft, dan hoor ik dat graag!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

iConvert: Maak van je #iPad een document#scanner http://t.co/KkkIBhmp

trackback

[…] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } ictoblog.nl – Today, 9:06 […]