jan 202012
 

Jailbreak voor iPad2 en iPhone 4S Het zat er lang aan te komen, maar het is dan nu eindelijk zover: de untethered jailbreak voor de iPad 2 en de iPhone 4S op iOS 5.0.1 is dan eindelijk beschikbaar. Zoals je ziet link ik niet rechtstreeks naar de bron (http://greenpois0n.com/) want die heeft het op dit moment een beetje zwaar. Maar de jailbreak, die nu nog even alleen voor de Mac beschikbaar is maar Windows en Linux versies volgen, is wel te downloaden.

Voor wie het nog niet weet: het is verstandig om even een paar dagen te wachten!
Hoewel de jailbreak zo goed mogelijk getest is, zullen er gewoon de komende uren, dagen een aantal problemen boven water komen. Dat is altijd zo als dit soort applicaties door een veel groter aantal mensen gebruikt gaat worden. Dan zal blijken welke applicatie net even niet meer goed werken etc.
Dus wacht nog even als je kunt.

Ikzelf zal hem hoe dan ook niet gaan gebruiken. Ik heb geen iPad 2 en voor mijn iPhone 4S heb ik niet hard genoeg een jailbreak nodig. Hij is/was al SIMlock vrij vanaf de aanschaf en, in combinatie met een iPad 1 die wel van een jailbreak voorzien is, ontbreekt de echte noodzaak wat mij betreft.
En nu nog even wachten op de iPad 3 (die februari/maart beschikbaar komt?) en dan kan het spelletje weer helemaal van het begin starten. En dat geldt natuurlijk ook voor iOS 5.1 die de gebruikte ‘gaten’ ongetwijfeld zal dichten.

Gratis (e)boek: De wet op internet

 Gepubliceerd door om 10:51  eBooks, Tip
jan 202012
 

De Wet op Internet De website van Arnoud Engelfriet is dé plek waar ik naar toe ga als ik dingen wil weten, opzoeken of lezen op het gebied van de Nederlandse wetgeving in combinatie met auteursrecht, rechten en plichten bij aanschaf van producten, privacy etc.

Ik heb daarom in 2010 uiteraard ook gewoon een exemplaar gekocht van zijn boek De wet op internet.
Nou is het inmiddels 2012, een eeuwigheid later in ICT begrippen, maar het boek is nog steeds actueel. En Arnoud kondigde vandaag aan dat het nu ook gratis als eBook te downloaden is, via deze link (PDF!). Het is een PDF, geen ePUB, maar de PDF is goed leesbaar, ook op je iPad (als je hem landscape houdt) en je kunt natuurlijk niet van Arnoud verwachten dat hij het boek ook nog eens gratis gaat converteren!
Lees verder….