ION Book Saver – de boekenscanner die er uiteindelijk niet kwam

Het filmpje van hierboven is van de CES 2011. Toen werd aangekondigd dat de ION Book Saver, een scanner voor boeken, in april 2011 zou verschijnen. Hij verscheen in april/mei 2011 ook op de Nederlandse pagina bij ION Online. Toen werd al aangegeven dat de beschikbaarheid “Snel leverbaar” was (vandaag nog steeds). Ik heb de gok gewaagd en op 4 mei 2011 de scanner besteld voor €149,-
Helaas, in juli 2011 ontving ik een mail dat de ION Booksaver wel al gefabriceerd was, maar de bijgeleverde software nog niet geheel gereed was, er werden extra functionaliteiten aan toegevoegd. De eerste leveringen zouden pas in november 2011 verwacht worden (zeevracht), maar zij zouden mijn bestelling laten invliegen en dan zou ik hem eind oktober hebben.
Oktober ging voorbij en eind december 2011 stuurde ik nog maar eens een mail naar ION Audio.
Als antwoord kreeg ik: “Levertijd die we nu vanuit USA hebben gekregen is eind Feb [2012]. Uiteraard kunnen we de order terug storten. Het is wel 100% bevestigd dat hij komt en hij wordt mooier qua software dan was aangekondigd. Meer info volgt op de CES in Las Vegas op 10jan“.

CES 2012 ging voorbij en ik had nog geen bericht voorbij zien komen. Dus vandaag maar even een Google-zoekopdracht uitgevoerd en toen kwam ik dit bericht tegen: ION Book Saver Cancelled en daarna ook dit bericht waar ook (blijkbaar) vanuit ION audio zelf gereageerd wordt en bevestigd wordt dat de ION Book Saver er niet gaat komen.
Dus alsnog maar gevraagd om het terug storten van het betaalde geld. Balen, want het zag er uit als een mooi hulpmiddel om die kist boeken op dode bomen hier weg te werken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

ION Book Saver – de boekenscanner die er uiteindelijk niet kwam http://t.co/XGJBgXJ8 #scanner #ebooks

Ilse
Ilse
11 jaren geleden

Hoi Pierre,

Dank voor je tip naar je blog. Ik was inmiddels niet meer aan het wachten. Ik had de order deze zomer al geannuleerd, want het ging me wat lang duren. Maar wel jammer dat hij er helemaal niet gaat komen. Ik was namelijk wel benieuwd geweest naar je bevindingen!

Groet,

Ilse

Raymond Snijders
11 jaren geleden

Inderdaad jammer dat die niet meer komt. Niet dat ik al mijn boeken weg had willen werken maar het was zeker een mooie oplossing geweest voor die boeken die ik niet perse op papier (meer) wil bewaren.

Voor werk heb ik de Opticbook 4800 besteld om te testen http://www.digiformat.nl/product181/opticbook+4800+maximaal+a4 Lang niet zo fraai als de Ion maar we moeten het er maar mee doen

JoGnet
11 jaren geleden

Het doe-het-zelf project : DIYBookScanner.org (forum) heeft een kit in de beta fase (ontwerptekeningen zijn al te downloaden). Hoewel ik inschat dat zo’n Do-It-Yourself (DIY) bookscanner misschien meer iets is voor bijvoorbeeld Willem Karssenberg dan voor jou. Maar misschien heb jij of heeft iemand anders zin om bijvoorbeeld samen met mensen van een FabLab zo’n boekenscanner / bookscanner zelf te bouwen ? Vanuit de bibliotheekwereld wordt er o.a. door Jeroen de Boer en Edwin Mijnsbergen serieus naar dit project gekeken.

Zie ook de website: DIY Book Scanning.

Menno
Menno
10 jaren geleden

Probeer eens booktower..