Menu
Categorieën
Maak korte links naar je Google+ / Twitter / Facebook pagina’s
5 januari 2012 Internet
Link naar Google+

Link naar Google+

Ik kwam op dit weblog een handige en heel eenvoudige tip tegen om normaal gesproken tamelijk ‘lelijke’ urls, zoals naar bijvoorbeeld je Google+ pagina, eenvoudig korter te maken. Zonder externe service, gewoon met behulp van je eigen WordPress weblog.

Je kunt dan doen via de plugin ‘Link to URL/Post‘ (ook te vinden door in WordPress naar de plugin te zoeken).
Als je die installeert, dan kun je heel eenvoudig ‘aliassen’ aanmaken voor lange URLS. Zo heb ik ingesteld dat http://ictoblog.nl/+ doorverwijst naar mijn Google+ pagina, http://ictoblog.nl/fb is mijn facebook pagina, en http://ictoblog.nl/tw mijn Twitter pagina.
Handig, om te gebruiken in een presentatie of in een mail. En gemakkelijk te onthouden.

p.s. en voor wie geen plugin in WordPress wil gebruiken: lees dan even het onderste stukje van het bericht. Het kan ook zónder.

"6" Comments
  1. Pingback: ICT & Onderwijs Blog (@ictoblog) (@ictoblog)

  2. Pingback: TEDDEX (@_TEDDEX) (@_TEDDEX) (@_TEDDEX)

  3. Het valt me op dat je dit bericht niet met WordPress hebt getagd. Wat is jouw logica?

  4. Pingback: Hans Mestrum (@hansmestrum) (@hansmestrum)

  5. Een goede vraag, waar ik niet meteen een ander antwoord op heb dan: ik tags posts met die woorden die op dat moment bij me opkomen. Ik zou een slechte bibliothecaris zijn vrees ik want veel systeem zit er dus niet in. Als iemand nog een auto-tag plugin weet die ook met de nieuwste versie van WordPress (3.3.1) werkt, dan hou ik me aanbevolen!

  6. Pingback: Maak korte links naar je Google+ / Twitter / Facebook pagina's » ICT ... | Mediawijsheid in het HBO | Scoop.it

Reacties zijn niet toegestaan
*