jan 052012
 
WPTouch PRO translation problem

Problemen met de vertaling

Als je WordPress gebruikt als het tool van keuze om je weblog bij te houden, dan weet je dan WordPress ook in een Nederlandstalige versie beschikbaar is. En ook een (groot?) aantal van de plugins of themes die je voor WordPress kunt downloaden/aanschaffen zijn in het Nederlands beschikbaar. En dat soms best wel apart aangezien het een gratis omgeving is en je ook niet kunt verwachten dat al die makers van gratis plugins of themes al die vertalingen gaan onderhouden.

Gelukkig hoeft dat ook niet. Dat kunnen anderen namelijk voor hen doen. En dan zónder dat ze de code van de applicatie zelf hoeven te zien. De ‘technologie’ erachter (meer: de set afspraken erachter) is al tamelijk antiek, hij is oorspronkelijk begin jaren 90 ontwikkeld door Sun en heet gettext (grappig overigens dat juist dat Wikipedia bericht niet in het Nederlands beschikbaar is). En omdat gettext niet alleen meer in C en een aantal andere talen, maar ook in PHP ondersteund wordt en er voor alle gangbare besturingssystemen gratis software beschikbaar is om de vertalingen te maken en te onderhouden, is het niet vreemd dat WordPress hier gebruik van maakt.
Lees verder….

jan 052012
 
Link naar Google+

Link naar Google+

Ik kwam op dit weblog een handige en heel eenvoudige tip tegen om normaal gesproken tamelijk ‘lelijke’ urls, zoals naar bijvoorbeeld je Google+ pagina, eenvoudig korter te maken. Zonder externe service, gewoon met behulp van je eigen WordPress weblog.

Je kunt dan doen via de plugin ‘Link to URL/Post‘ (ook te vinden door in WordPress naar de plugin te zoeken).
Als je die installeert, dan kun je heel eenvoudig ‘aliassen’ aanmaken voor lange URLS. Zo heb ik ingesteld dat http://ictoblog.nl/+ doorverwijst naar mijn Google+ pagina, http://ictoblog.nl/fb is mijn facebook pagina, en http://ictoblog.nl/tw mijn Twitter pagina.
Handig, om te gebruiken in een presentatie of in een mail. En gemakkelijk te onthouden.

p.s. en voor wie geen plugin in WordPress wil gebruiken: lees dan even het onderste stukje van het bericht. Het kan ook zónder.

jan 052012
 

There was a time when film was king, and Kodak was riding high in the camera market. What a difference a decade can make. Kodak is now rumored to be planning an orderly Chapter 11 Bankruptcy filing. The paperwork could be official as early as later this month. Kodak employs 19,000 people, but layoffs are likely in the event of Chapter 11.

(via Maximum PC).

Op 16 januari 2004 schreef ik een blogpost getiteld “Kodak stopt met analoge camera’s in VS, Canada en Europa“. Acht jaar geleden waren zij laat met het stoppen met de productie van camera’s waar je nog een rolletje in moest stoppen dat je daarna naar het KruiDvat bracht om te laten ontwikkelen en afdrukken. In de tussentijd heb ik vooral met de Kodak Zi8 veel plezier beleefD (en ik gebruik hem nog steeds af en toe). Maar nu lijkt het er op dat er voor Kodak niets anders op zit dan de handdoek definitief in de ring te gooien.

Het is jammer, ze maakten leuke producten. Erger nog is het natuurlijk voor die 19.000 medewerkers waarvan nu de baan op de tocht staat.