jan 012012
 

 

Radio 538 Jaarmix 2011 in Google

Radio 538 Jaarmix 2011 in Google

Je kunt gisterenavond, oudjaarsavond, een heleboel verschillende dingen gedaan hebben. Uit met/bij vrienden, spelletjes met de kinderen, voor de TV hangen en Youp aan het werk gezien of het einde van de Top 2000 bekeken. Kies maar uit. Wellicht zapte je toevallig ook even bij Veronica voorbij. Die hadden namelijk de Radio 538 jaarmix 2011. Een verzameling van maar liefst 295 hits van het afgelopen jaar als video’s in elkaar gemixt. De audioversie was eerder die dag al voorbij gekomen op de radio (had ik niet gehoord overigens). Maar ik vind persoonlijk een videoremix nog een stuk knapper/mooier omdat niet alleen de audio in elkaar over gaat, maar ook de beelden. En ik ben nou eenmaal ook best visueel ingesteld. Maar ja, niet de hele familie was er persé fan van op een oudjaarsavond én Veronica speelde het klaar om de mix te onderbreken met reclames! Tja.

Dus heb ik het begin en het einde niet van de mix niet gezien. Maar eigenlijk wilde ik hem toch wel graag zien. En laat ik zelf nou, ook op de eerste dag van het jaar, vroeger wakker zijn dan de rest van de familie. Dus dacht ik, “eens kijken of ik de mix nog ergens terug kan zien”.
En waar zoek je dan? Bij Google natuurlijk. Zoeken op “radio 538 jaarmix 2011” bij Google leverde een aantal berichten op (zie screenshot hierboven). De bovenste waren 21 uur oud. Waar is de tijd dat pagina’s pas na 21 dagen geïndexeerd werden? Maar dit waren slechts aankondigingen. Toch even verder kijken.

De website van Veronica had bij “gemist” maar een paar programma’s van gisteren staan. Geen jaarmix.

Uitzending gemist Veronica

Uitzending gemist Veronica

Ook Radio 538 had wel het nieuws dat Beyoncé bevallen is (zou zijn) van een dochtertje, maar geen verwijzing naar de jaarmix.

Dan toch maar even terug naar die Google zoekopdracht en naar beneden scrollen. Hé wat staat daar nou. Daar stonden, bij de eerste 10 zoekresultaten van Google, een link naar NZBSpots.org waar de volledige tracklist was opgenomen en de MP3-versie van de jaarmix én een link naar the PirateBay.org waar een torrent was opgenomen van de complete videoversie van de jaarmix. Blijkbaar opgenomen bij Veronica en met de reclames er netjes tussenuit geknipt.

Radio 538 Jaarmix 2011 - deel 2

Radio 538 Jaarmix 2011 - deel 2

Dit is dus wat “men” wil verbieden. “Men” wil dat Google niet langer zulke resultaten mag tonen. En dat is omdat “men” (ik zal ophouden met het steeds tussen haakjes plaatsen, wordt ook zo vervelend) het nog steeds niet begrijpt. Ik zal toch zeker niet de enige zijn die die mix (nog) een keer in zijn geheel en zonder storende onderbrekingen wil terug zien en luisteren? Maar ik ga niet wachten op een CD die over een week of zo uit komt, áls hij al uit komt, want dat staat in dit geval nergens uitgelegd.
Hoe veel geld denk je dat je zou kunnen verdienen als je de complexe mix in MP3 en video one-day-only zou aanbieden voor download voor €10,- ?
Wat zeg je? Veel te weinig voor zo’n mix? Wake up, het is 2012. We leven in een tijd dat je er op moet mikken om 100.000 betaalde downloads te halen in die ene dag waarna je er rekening mee houdt dat de mix daarna nog een keer 1.000.000 keer verspreid wordt zonder dat er voor betaald wordt.

Biedt mensen iets extra’s voor die €10,- zoals bijvoorbeeld een speciale badge die je linkt aan hun Facebook-account bij aanschaf en waarmee ze kunnen laten zien dat ze de mix gekocht hebben. Dat alleen zal voor heel wat mensen voldoende reden zijn om het origineel te willen hebben in plaats van een kopie.
Of een affiliate link bij aankoop die ze via Twitter kunnen versturen en waarbij ze bij 10 kopers via die link gratis recht krijgen op een paar bonus tracks.
Maar die 100.000 downloads zijn alleen vandaag te realiseren, niet morgen. Dan hoef ik hem al niet meer zo noodzakelijk en al helemaal niet volgende week.

Zouden ze het ooit nog eens begrijpen. Vast wel (toch?).

Deel dit bericht:

  15 reacties aan “Ik wil het nu! Begrijp dat dan toch eindelijk eens!!”

Reacties (12) Trackbacks (3)
 1. @Erno, LOL. OK, blijkbaar zijn er dus wel mensen die het begrijpen. Of wellicht toch niet helemaal, want de 3 jaarmixen waar jij naar linkt zijn gratis te downloaden in hoge kwaliteit. Dan is mijn €10,- wellicht nog veel te hoog. Dank je voor de links! 🙂

  p.s. het is eng, maar dit bericht stond in no time (binnen 10 minuten) op positie 4 bij de zoekresultaten van Google op “radio 538 jaarmix 2011”

 2. En met dank aan mijn Apple TV met Vimeo ondersteuning hoef ik de clips niet eens te downloaden om ze zonder reclame op mijn TV af te spelen. Even op de links van Erno klikken, ze “liken” in de browser en ze verschijnen netjes bij mijn lijstje met favoriete video’s op de Apple TV omdat ik ook daar ingelogd ben op Vimeo….laat die Radio 538 jaarmix maar zitten…

 3. Het is duidelijk dat ik het zelf waarschijnlijk ook nog niet goed begreep. Het willen zien van video jaarmixen op/van TV is gewoon old-school denken. Hier staat een lang overzicht van beschikbare jaarmixen, zowel audio als video.

 4. [fluistermode] op nzbindex is wel de audio variant te vinden als nzb [/fluistermode]

 5. Bedankt voor dit bericht!
  We zitten nu gezellig met elkaar te kijken.
  Heb het thuisfront nu helemaal overtuigd van het nut van een Apple tv!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.