Ik wil het nu! Begrijp dat dan toch eindelijk eens!!

 

Radio 538 Jaarmix 2011 in Google
Radio 538 Jaarmix 2011 in Google

Je kunt gisterenavond, oudjaarsavond, een heleboel verschillende dingen gedaan hebben. Uit met/bij vrienden, spelletjes met de kinderen, voor de TV hangen en Youp aan het werk gezien of het einde van de Top 2000 bekeken. Kies maar uit. Wellicht zapte je toevallig ook even bij Veronica voorbij. Die hadden namelijk de Radio 538 jaarmix 2011. Een verzameling van maar liefst 295 hits van het afgelopen jaar als video’s in elkaar gemixt. De audioversie was eerder die dag al voorbij gekomen op de radio (had ik niet gehoord overigens). Maar ik vind persoonlijk een videoremix nog een stuk knapper/mooier omdat niet alleen de audio in elkaar over gaat, maar ook de beelden. En ik ben nou eenmaal ook best visueel ingesteld. Maar ja, niet de hele familie was er persé fan van op een oudjaarsavond én Veronica speelde het klaar om de mix te onderbreken met reclames! Tja.

Dus heb ik het begin en het einde niet van de mix niet gezien. Maar eigenlijk wilde ik hem toch wel graag zien. En laat ik zelf nou, ook op de eerste dag van het jaar, vroeger wakker zijn dan de rest van de familie. Dus dacht ik, “eens kijken of ik de mix nog ergens terug kan zien”.
En waar zoek je dan? Bij Google natuurlijk. Zoeken op “radio 538 jaarmix 2011” bij Google leverde een aantal berichten op (zie screenshot hierboven). De bovenste waren 21 uur oud. Waar is de tijd dat pagina’s pas na 21 dagen geïndexeerd werden? Maar dit waren slechts aankondigingen. Toch even verder kijken.

De website van Veronica had bij “gemist” maar een paar programma’s van gisteren staan. Geen jaarmix.

Uitzending gemist Veronica
Uitzending gemist Veronica

Ook Radio 538 had wel het nieuws dat Beyoncé bevallen is (zou zijn) van een dochtertje, maar geen verwijzing naar de jaarmix.

Dan toch maar even terug naar die Google zoekopdracht en naar beneden scrollen. Hé wat staat daar nou. Daar stonden, bij de eerste 10 zoekresultaten van Google, een link naar NZBSpots.org waar de volledige tracklist was opgenomen en de MP3-versie van de jaarmix én een link naar the PirateBay.org waar een torrent was opgenomen van de complete videoversie van de jaarmix. Blijkbaar opgenomen bij Veronica en met de reclames er netjes tussenuit geknipt.

Radio 538 Jaarmix 2011 - deel 2
Radio 538 Jaarmix 2011 - deel 2

Dit is dus wat “men” wil verbieden. “Men” wil dat Google niet langer zulke resultaten mag tonen. En dat is omdat “men” (ik zal ophouden met het steeds tussen haakjes plaatsen, wordt ook zo vervelend) het nog steeds niet begrijpt. Ik zal toch zeker niet de enige zijn die die mix (nog) een keer in zijn geheel en zonder storende onderbrekingen wil terug zien en luisteren? Maar ik ga niet wachten op een CD die over een week of zo uit komt, áls hij al uit komt, want dat staat in dit geval nergens uitgelegd.
Hoe veel geld denk je dat je zou kunnen verdienen als je de complexe mix in MP3 en video one-day-only zou aanbieden voor download voor €10,- ?
Wat zeg je? Veel te weinig voor zo’n mix? Wake up, het is 2012. We leven in een tijd dat je er op moet mikken om 100.000 betaalde downloads te halen in die ene dag waarna je er rekening mee houdt dat de mix daarna nog een keer 1.000.000 keer verspreid wordt zonder dat er voor betaald wordt.

Biedt mensen iets extra’s voor die €10,- zoals bijvoorbeeld een speciale badge die je linkt aan hun Facebook-account bij aanschaf en waarmee ze kunnen laten zien dat ze de mix gekocht hebben. Dat alleen zal voor heel wat mensen voldoende reden zijn om het origineel te willen hebben in plaats van een kopie.
Of een affiliate link bij aankoop die ze via Twitter kunnen versturen en waarbij ze bij 10 kopers via die link gratis recht krijgen op een paar bonus tracks.
Maar die 100.000 downloads zijn alleen vandaag te realiseren, niet morgen. Dan hoef ik hem al niet meer zo noodzakelijk en al helemaal niet volgende week.

Zouden ze het ooit nog eens begrijpen. Vast wel (toch?).

0 0 stemmen
Bericht waardering
15 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Erno Hannink
12 jaren geleden

Pierre, ik heb wel deze voor je. Ook gave jaarmixen:
http://vimeo.com/34106210
http://vimeo.com/33803300
http://vimeo.com/33811376

trackback
12 jaren geleden

Spoedcursus marketing voor musiekbusiness! RT : Ik wil het nu! Begrijp dat dan toch eindelijk eens!! http://t.co/6djsOEka

Bart
Bart
12 jaren geleden

[fluistermode] op nzbindex is wel de audio variant te vinden als nzb [/fluistermode]

Bart
Bart
12 jaren geleden
Reageer op  Pierre

Hoi Pierre,

Nog een tip is de video jaarmix van Philizz: “Philizz VIDEO YEARMIX 2011 – DVD.nzb”
Fijne vakanti!

Philizz
12 jaren geleden
Reageer op  Pierre

@ Pierre en anderen, zelfs in 1080 Full HD te downloaden via de torrents en usenet 😉
Zie http://www.philizz.com 😛

Gelukkig nieuwjaar heren!

Philizz
12 jaren geleden
Reageer op  Pierre

De link die je aangaf was trouwens de Mashup Yearmix, die is maar 30 minuten. Voor de echte jaarmix, zie http://www.vimeo.com/philizz/yearmix!

Willem Karssenberg
12 jaren geleden

Bedankt voor dit bericht!
We zitten nu gezellig met elkaar te kijken.
Heb het thuisfront nu helemaal overtuigd van het nut van een Apple tv!

trackback
12 jaren geleden

http://t.co/vdQaj8yt mooie blogpost!!!

trackback

Ik wil het nu! Begrijp dat dan toch eindelijk eens!! http://t.co/LZoxyxcS