Hoe maken docenten in het Verenigd Koninkrijk gebruik van OER?

Het filmpje is van afgelopen september en het rapport zelfs van net voor de zomer, maar het is nog meer dan actueel. Het onderzoek ging in op het gebruik van Open Educational Resources (OER) door docenten binnen het onderwijs in het Verenigd Koninkrijk.

Je kunt de beknopte versie van het onderzoek hier downloaden (PDF!), de volledige versie is hier te vinden (PDF!)
Hoewel het onderzoek uitgevoerd is in het Verenigd Koninkrijk vond ik het toch de moeite ook voor Nederland waard, veel van de opmerkingen zijn namelijk waarschijnlijk ook op de Nederlandse situatie van toepassing. Prettig dat ze ook deze samenvatting in videovorm geven, ik vond het prettig om te luisteren en te kijken, in plaats van het helemaal afhankelijk zijn van het lezen van de PDF’s.

Belangrijke opmerking in het filmpje: als je een repository opzet, dan *moet* je doorzoekbaar zijn via Google, want dat is een van de meest gebruikte manieren waarop gebruikers zoeken naar OER. En als je daar niet te vinden bent, dan loop je veel bezoekers/gebruikers mis!