Google Reader update is LELIJK!

 Gepubliceerd door om 22:53  Internet, Tools
okt 312011
 

Dat ze de integratie met Google+ hechter willen maken kan me niet zo veel schelen. De belangrijkste features zijn er nog. Maar, jeetje zeg, wat is de nieuwe interface van Google Reader lelijk. Dit gaat ongetwijfeld zó veel commentaar opleveren dat ze dit wel moeten aanpassen. Ik ga dus even rustig afwachten, maar dat ze dit soort dingen niet meteen goed kunnen doen snap ik niet helemaal.

okt 312011
 

In de herfstvakantie tijd gehad om met het hele gezin naar de film te gaan. En naar een film die zeker niet tegen viel: De Avonturen van Kuifje en het geheim van de Eenhoorn. In de Nederlandstalige 3D versie.
De film vormt een combinatie van een aantal boeken van Kuifje, maar is ook voor de niet-Kuifje kenners (en kleine kinderen vanaf een jaar of 6) prima te volgen. Er zit een stevige dosis actie in, maar blijft heel netjes. Hij is niet heel opvoedkundig verantwoord omdat Kapitein Haddock een stevige alcoholist is en dat feit komt in de film soms handig van pas. Mythbusters zal maar weer een aflevering moeten maken over de vraag of je met je adem, nadat je sterke alcohol gedronken hebt, de motor van een vliegtuig wat langer kunt laten draaien zodat mijn kinderen daar niet meer in geloven.

Want de film ziet er eng realistisch uit, terwijl je je toch ook wel realiseert dat het een animatiefilm is. Dat komt door het gebruikte motion capture systeem. De bewegingen zijn levensecht en met name de gezichten zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Dat het in 3D was heeft daar wellicht nog bij geholpen.
Hoe dan ook, De Avonturen van Kuifje en het geheim van de Eenhoorn is zeker een aanrader, ook als het geen herfstvakantie meer is!