Gezien: De Avonturen van Kuifje en het geheim van de Eenhoorn

In de herfstvakantie tijd gehad om met het hele gezin naar de film te gaan. En naar een film die zeker niet tegen viel: De Avonturen van Kuifje en het geheim van de Eenhoorn. In de Nederlandstalige 3D versie.
De film vormt een combinatie van een aantal boeken van Kuifje, maar is ook voor de niet-Kuifje kenners (en kleine kinderen vanaf een jaar of 6) prima te volgen. Er zit een stevige dosis actie in, maar blijft heel netjes. Hij is niet heel opvoedkundig verantwoord omdat Kapitein Haddock een stevige alcoholist is en dat feit komt in de film soms handig van pas. Mythbusters zal maar weer een aflevering moeten maken over de vraag of je met je adem, nadat je sterke alcohol gedronken hebt, de motor van een vliegtuig wat langer kunt laten draaien zodat mijn kinderen daar niet meer in geloven.

Want de film ziet er eng realistisch uit, terwijl je je toch ook wel realiseert dat het een animatiefilm is. Dat komt door het gebruikte motion capture systeem. De bewegingen zijn levensecht en met name de gezichten zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Dat het in 3D was heeft daar wellicht nog bij geholpen.
Hoe dan ook, De Avonturen van Kuifje en het geheim van de Eenhoorn is zeker een aanrader, ook als het geen herfstvakantie meer is!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Paulo Moekotte
12 jaren geleden

Beste Pierre,

Dank voor de recensie. Ben dus van plan om te gaan. De albums ‘Het geheim van de Eenhoorn’ en ‘De schat van scharlaken Rackham’ zijn mijn all-time favorites van Hergé. Ik vond ze destijds als klein jongetje berespannend. Ik heb het altijd twee bijzondere verhalen gevonden die afstaken bij de rest van de Kuifje verhalen.
Nu ik ga googlen valt me op dat er een tekenfilmversie schijnt te bestaan van ‘De schat van scharlaken Rackham‘ en van ‘Het geheim van de Eenhoorn‘ uit 1959 met in de hoofdrol … de stem van Martin Brozius! Nooit geweten. Dus ik ga eens kijken of die films nog ergens op te duikelen zijn. Want bij beide films is het tekenwerk van Hergé zelf, dus dat zit helemaal goed!

Francis
Francis
12 jaren geleden

Hoi Pierre,
Inderdaad een erg leuke film, ben er (met zoon) ook in de herfst naartoe geweest.
Een aanrader!