Slideshare stapt over op HTML5

Slideshare HTML5 En weer wordt Adobe Flash een beetje minder relevant. Ook Slideshare is nu bijna helemaal over op HTML5 in plaats van Flash als het gaat om het aanbieden van presentaties via hun dienst. Voor de duidelijkheid: ik heb helemaal niets tegen Flash. Integendeel, ik ben van mening dat veel kritiek op Flash het gevolg is van de kruistocht van enkele tegenstanders, maar dat terzijde.
Als een site gelijke functionaliteit in HTML5 weet te bieden als dat ze voorheen al in Flash deden, dan zul je mij niet horen mopperen.

Perfect werkt het ook bij Slideshare nog niet helemaal. Het schermvullend weergeven van een presentatiebestand op mijn iPad lukt niet echt. En de interface ziet er wel heel erg strak en grijs (lees: saai) uit. Wel fijn is dat er in ieder geval op dit moment nog geen advertenties te zien zijn in die mobiele interface.
Slideshare HTML5

Slideshare is toch nog niet overal van de Flash af. Ik zag dat het PDF-document van mijn posterpresentatie van vorig jaar wel nog gewoon Flash gebruikt. Dat document wordt ook niet getoond in de mobiele weergave van de site. Schakel je om van de mobiele weergave van de site naar de desktopweergave, dan zie je het document wel, maar kun je hem niet op de iPad bekijken vanwege het gebrek aan Flash.

 

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
CowboyTim
CowboyTim
11 jaren geleden

Als Flash no indexeerbare tekst had, dan was Flash nog wel populair. Met het oog op SEO is Flash nu niet interessant om te gebruiken.