Maak Spotify iets meer privé op Facebook

Nee, ik ga niet mopperen op het feit dat Spotify nu vereist dat je een Facebook account hebt om van hun dienst gebruikt te maken. Dat is hun keuze, geen verstandige lijkt me, maar ik neem aan dat er nou eenmaal enig wisselgeld betaald is om de integratie met Facebook voor elkaar te krijgen.
Nee, ik wil je even wijzen op een tip van Lifehacker.com met betrekking tot het verschijnsel dat Spotify informatie over alle tracks die je afspeelt binnen de applicatie post op Facebook.

Ik vind het helemaal geen probleem om af en toe een verwijzing naar een track online te plaatsen via Twitter en/of Facebook. Maar ik heb een intense hekel aan autoposters die zomaar over alles wat ik doe een update sturen. Gelukkig kun je dat uitzetten in dit geval.
Je moet daarvoor de Spotify applicatie opstarten. Dan ga je naar Edit > Preferences. In het vak “Facebook” zet je nu het vinkje uit bij “Get personal recommendations by sending music you play toe Facebook’s Open Graph”. En klaar ben je. Handig. Maar jammer dat je er naar moet zoeken om het uit te kunnen zetten.