Workshop Video op mobiele devices

Ik had hem afgelopen week al kort even genoemd in een bericht over de verschillende SURFacademy workshops die de komende tijd plaats vinden (en inmiddels plaats hebben gevonden), maar ik wilde hem toch nog even apart noemen: de Workshop Video op mobiele devices die op 4 oktober a.s. voor het eerst zal worden aangeboden.

In de workshop, die door Ivo Reints van SURFnet en mijzelf zal worden verzorgd, komt het gebruik van video op mobiele devices aan bod. We kijken naar de didactische meerwaarde van mobiele video, het bekijken van video op een mobiel apparaat en het maken van video op een mobiel apparaat.

Uitgangspunt is steeds de context van het onderwijs, dus het bekijken en/of maken van video door studenten of de docent.
Hoewel wij dingen zullen uitleggen en demonstreren is het een workshop, dus de deelnemers gaan zelf aan de slag. We regelen een aantal apparaten (een aantal HTC Android smartphones, een Galaxy Tab 7 inch, een Galaxy Tab 10 inch, en een iPad 2), maar als je zelf een ander mobiel apparaat hebt waarmee je online video kunt bekijken en/of maken, neem die dan zeker mee.

Aanmelden kan via deze pagina. Er is absoluut geen voorkennis vereist, deelname is gratis voor bij SURFnet aangesloten instellingen.

Graag tot 4 oktober in Utrecht! 🙂