Cisco en Smart samen in videoconferencing met digibord

http://youtu.be/rz_3X7OMa6I

Het filmpje is al wat ouder (juni 2011), maar omdat het een technologie laat zien die vanzelfsprekend zou moeten zijn (en nog niet is) wil ik hem toch even laten zien.
Wat je hier ziet is het gebruik van een digitaal schoolbord van Smart (een Smartboard dus). En in eerste instantie lijkt dat niet zo nieuw/vreemd. Het is al heel lang mogelijk om video en audio te combineren met het beeld van een laptop of computer. En als je die computer aan een Smartboard hangt, dan kun je dus op het Smartboard tekenen terwijl de mensen aan de andere kant mee kunnen kijken. Minder vanzelfsprekend is echter dat op het Smartboard de video van de videoconferencing sessie getoond wordt. Vooral als je bedenkt dat, op het moment dat die video er bij geplaatst wordt, de afmetingen van het beeld van het Smartboard zelf aangepast worden zonder dat het Smartboard opnieuw gekalibreerd hoeft te worden.
Dat kan alleen door een hechte integratie van de Smartboard software en de Cisco software voor de videoconference. Die hechte integratie zorgt er ook voor dat de mensen aan de andere kant ook kunnen interacteren met de materialen die op het Smartboard getoond worden. Je kunt dus met meerdere groepen samenwerken op afstand, brainstormen, aantekeningen toevoegen etc.

Geen prijskaartje bij mij bekend. Cisco kennende zal het waarschijnlijk echter niet goedkoop zijn. Toch is het te hopen dat het ook het onderwijs weet te bereiken.

(getipt door CBCI Telecom’s blog)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Rik
Rik
12 jaren geleden

Wat zijn dan precies de technische onmogelijkheden van bijv. Adobe Connect (Pro) en Skype om met dit soort Smartboarden tegelijk te videoconferencen en te laten zien wat je op het bord doet?