Oeps foutje: Miljoenennota 2012

 Gepubliceerd door om 17:13  Grappig, Internet
sep 152011
 

Sorry, moet dit even vastleggen want dit zijn de soort voorbeelden waar je anders naar op zoek bent: Journalist en historicus Bram Talman wist met een simpele handeling bij de Miljoenennota te komen die pas morgenmiddag openbaar zou worden gemaakt. Vorig jaar was de naam van de site miljoenennota.prinsjesdag2010.nl en dit jaar was hij (verrassing!) miljoenennota.prinsjesdag2011.nl!

Big deal, fouten maken is menselijk zul je zeggen. Is ook zo.
Wat ik veel opmerkelijker vind is de tekst die eronder staat in het bericht erover op VK.nl: “De miljoenennota is niet meer via de officiële website te downloaden. De link werkt niet meer.“. Dat betekent tegenwoordig namelijk niet dat je de miljoenennota niet meer kunt lezen want de VK heeft eronder de volledige miljoenennota opgenomen in het bericht via een embed-code vanuit Scibd, want daar staat hij (op dit moment 15-6-2011 17:08 uur) wel nog gewoon.
En wat doe je dan als regering? Ga je proberen alle beschikbare exemplaren offline te krijgen? Ga je volgend jaar proberen wél de zaak goed te beveiligen? Of…?
En ik geloof echt niet dat alleen onze regering dit soort fouten kan maken. Hoe gaan we met dit soort zaken in het onderwijs om?

Nieuwe video editor van YouTube

 Gepubliceerd door om 16:50  Video
sep 152011
 

http://youtu.be/2LXH3UP5VDs

Ik heb vandaag ook even gespeeld met de nieuwe video editor van YouTube. Hij is nu gemakkelijk te bereiken via een knop boven je video’s. Ik moet zeggen dat ik de grafische filters etc. waarschijnlijk nooit zal gebruiken, maar voor het achteraf bijwerken van een filmpje dat je bijvoorbeeld met je iPhone naar YouTube gestuurd hebt is het wel handig.
Hierboven zie je het resultaat van 5 minuten bewerken van dit filmpje. Het origineel had erg last van het geluid van de wind en omdat ik de iPhone niet goed stil hield van schokkerige beelden. Ik heb daarom gekozen voor beeldstabilistatie en er een muziekje onder gezet.

Het resultaat is al een stuk beter al stopt de muziek op het einde nog wat abrupt, een fade-out was beter geweest. Ook vind ik het jammer dat ik geen eenvoudige titels kan toevoegen in de video en geen aftiteling (credits/toelichting/CC-licentie) op het einde kan toevoegen. Bij screencasts etc. doe ik dat al voor het uploaden, maar bij dit soort filmpjes zou het fijn zijn om dat ook achteraf te kunnen doen. Nou ja, het is een extraatje.

sep 152011
 

Net als vorig jaar kun je ook nu weer meebepalen welke sessies je kunt volgen tijdens Dé Onderwijsdagen op 8 en 9 november 2011 in Utrecht. Je kunt nog t/m 21 september a.s. stemmen via deze pagina.

Dit jaar hebben een aantal van de voorstellen (voor het eerst) een kort filmpje laten maken/aangeleverd ter toelichting van hun voorstel. Alleen dat is al een reden om zeker te gaan stemmen en de filmpjes te bekijken. Ze zijn namelijk heerlijk verschillend in kwaliteit en aanpak. En begrijp me niet verkeerd, ik wil daar helemaal niet flauw mee doen. Ik vind het juist mooi dat er filmpjes bij zitten die semi-professioneel zijn (en vast ook niet allemaal alleen voor de onderwijsdagen gemaakt) en filmpjes die dat nog zeker niet zijn. Dit is stap 1. Volgend jaar hoop ik dat er twee keer zo veel filmpjes aangeleverd worden en voor het jaar erna dat het vanzelfsprekend is dat je een filmpje bijlevert met uitleg.

Dus, waar wacht je nog op? Filmpjes kijken en stemmen!

(p.s. voordat er misverstanden ontstaan: ik heb op 2 sessies gestemd die géén filmpje hadden en 3 sessies die wél een filmpje hadden.)

 Reacties uitgeschakeld voor Stem op je favoriete sessies voor Dé Onderwijsdagen 2011  Tags: ,