Oeps foutje: Miljoenennota 2012

Sorry, moet dit even vastleggen want dit zijn de soort voorbeelden waar je anders naar op zoek bent: Journalist en historicus Bram Talman wist met een simpele handeling bij de Miljoenennota te komen die pas morgenmiddag openbaar zou worden gemaakt. Vorig jaar was de naam van de site miljoenennota.prinsjesdag2010.nl en dit jaar was hij (verrassing!) miljoenennota.prinsjesdag2011.nl!

Big deal, fouten maken is menselijk zul je zeggen. Is ook zo.
Wat ik veel opmerkelijker vind is de tekst die eronder staat in het bericht erover op VK.nl: “De miljoenennota is niet meer via de officiële website te downloaden. De link werkt niet meer.“. Dat betekent tegenwoordig namelijk niet dat je de miljoenennota niet meer kunt lezen want de VK heeft eronder de volledige miljoenennota opgenomen in het bericht via een embed-code vanuit Scibd, want daar staat hij (op dit moment 15-6-2011 17:08 uur) wel nog gewoon.
En wat doe je dan als regering? Ga je proberen alle beschikbare exemplaren offline te krijgen? Ga je volgend jaar proberen wél de zaak goed te beveiligen? Of…?
En ik geloof echt niet dat alleen onze regering dit soort fouten kan maken. Hoe gaan we met dit soort zaken in het onderwijs om?

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

[…] Oeps foutje: Miljoenennota 2012 […]