Studenten leren wiskunde aan andere studenten

De kans is groot dat je al een keer van Eric Marcos gehoord hebt. Margreet van den Berg schreef er vorige maand al een keer over, maar het filmpje gaf me zo’n vrolijk gevoel, dat ik vond dat het geen kwaad kon om er (nog) een keer over te schrijven.
Eric Marcos is docent wiskunde (6th grade) in Californië. En hij gebruikte een keer een tabletPC om een schermfilmpje op te nemen om een wiskundig probleem uit te leggen aan een van zijn studenten. Die student vroeg toen of ze niet zelf ook een keer zo’n filmpje mocht opnemen. Het resultaat is Mathtrain.tv, een site waar inmiddels al bijna 140 filmpjes met uitleg staan. De oudste die er staat is van 2008, de nieuwste van 2 dagen geleden. Niet alle filmpjes gaan overigens alleen over wiskunde, er staan bijvoorbeeld ook een videopodcast van de studenten zelf met elkaar over een bezoek aan een onderwijsconferentie.

Het is een voorbeeld van enthousiasme, gecombineerd met niet vreselijk ingewikkelde ICT (tabletPC en in dit geval Camtasia Studio) met als uitkomst succes. Enthousiasme zowel van de docent als (daardoor?) van zijn studenten. En voor de duidelijkheid: het zijn niet alleen filmpjes van studenten, ook de docent (ik weet niet of naast Eric nu ook al andere docenten een bijdrage leveren) maakt de nodige filmpjes.
Mooi. 🙂