Heel veel data op een heel klein kaartje

Holding Kingston microSD HC 4GB Ik wilde niet het “standaard” plaatje van de Kingmax MicroSD kaart plaatsen dat bij voorbeeld ook op CNET staat. Dat plaatje wordt namelijk op meer dan 100% van de werkelijke afmetingen van zo’n MicroSD kaart weergegeven. Het kaartje op de foto (het zijn overigens niet mijn vingers) had “maar” een opslag van 4GB. Het kaartje dat er aan zit te komen van Kingmax legt de bovengrens straks op 64GB.

Dat is 64GB op een kaartje dat kleiner is dan de nagel van je vinger. Kun je daar met je hoofd nog bij? Daar kun je dus 7 dubbellaags beschreven DVD’s op kwijt. Of bijna 18.000 foto’s gemaakt met mijn Canon IXUS 950 IS 8 Megapixel camera. Of ruim een hele dubbellaags Blu-Ray schijf.
Er is nog geen prijs bekend. Zal wel duur zijn in het begin. Maar het zal ongetwijfeld betekenen dat de 32GB varianten in prijs gaan dalen. Die kosten nu zo’n 80 euro per stuk.