Draadloze HDMI video via je iPad 2

http://www.youtube.com/watch?v=BnM8ciByJps

Ik sprak een tijdje geleden met iemand over het “probleem” van de VGA-adapter voor de iPad. Het is een beetje frustrerend dat je nog steeds met een kabeltje vast zit aan een beamer terwijl de iPad juist uitnodigt om rond te lopen tijdens het presenteren.
Nu zijn daar oplossingen voor (in ontwikkeling), zoals SlideJockey of iPresent dat binnen Fontys zelf ontwikkeld wordt. Maar die vereisen een laptop aan de beamer, een server ergens (bij de leverancier van de software) en een betrouwbare netwerkverbinding tussen iPad, laptop en die server. Voor mij wat veel mogelijke storingsbronnen. Eigenlijk wil je gewoon een rechtstreekse, draadloze verbinding tussen beamer en iPad.

Met AirPlay experimenteert Apple in ieder geval al met een rechtstreekse draadloze verbinding tussen zender en ontvanger (mits binnen hetzelfde netwerk). Maar beamers met AirPlay ondersteuning zijn er nog niet zover ik weet. En voor wie VGA of zelfs 720p niet voldoende is, die moet zelf aan het hacken slaan.

Het filmpje hierboven laat zo’n hack zien. Je kunt zien hoe je met een iPad 2 alles wat je op de iPad weer kunt geven in 1080p formaat draadloos kunt streamen naar een TV scherm (maar het had ook een beamer kunnen zijn). Zoals je kunt zien zijn de individuele componenten nog niet erg compact. En de ontvanger die bij de HP draadloze HDMI zender hoort (zie hier voor een afbeelding) is nog steeds een stevige doos. Alles bij elkaar waren ze voor $275 aan onderdelen kwijt.
Het laat zien dat het mogelijk is, de componenten zullen kleiner en goedkoper worden, maar ik handhaaf mijn voorspelling dat het nog wel eventjes zal gaan duren voordat we dit dagelijks inzetten bij een presentatie met de (tegen die tijd) iPad 5 of zo.

(via Gizmodo en oorspronkelijk van Macrumors)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
HTC Incredible S
13 jaren geleden

It’s getting better and better. Alleen jammer dat ik nog steeds op mijn exemplaar moet wachten. Levertijd is verzet naar 1 tot 2 weken vanaf nu..