mrt 042011
 

De meeste mensen weten wel dat je muziek kunt kopen via iTunes op je computer (Windows of Mac). Maar wist je dat je ook vanaf je iPod Touch, iPhone of iPad muziek kunt kopen of gratis kunt downloaden bij Apple? Nog nooit gedaan? Nou dan is vandaag een mooi moment om dat even uit te proberen. Want zowel Anouk als Happy Camper geven vandaag een gratis track weg via iTunes. Gratis, voor niks, en helemaal legaal.

Als je niet weet hoe het downloaden in zijn werk gaat, lees dan even de korte instructie in dit document (PDF, 683kB)
Je hebt géén computer met iTunes nodig, dus ook als je nu nog op je werk zit kun je het even uitproberen!

Lees je dit bericht op je iPad, iPhone of iPod Touch, dan kun je je het zoekwerk besparen en even op de links hieronder klikken:

Let op! Deze twee tracks zijn maar tijdelijk gratis! Wees er dus snel bij.

Soms moet het perfect zijn

 Gepubliceerd door om 10:23  Internet, Tools
mrt 042011
 

Nee, ik heb het niet over mezelf. Maar, sommige zaken “werken” nou eenmaal niet als het niet perfect gebeurt.
Neem nu News Anchor. Een leuk idee/concept: je geeft een aantal RSS-feeds in, of zelfs je hele Google Reader verzameling en de site maakt een nieuwsuitzending voor je op basis van de berichten in de feed. Je gebruikt tekst->spraak functionaliteit om een avatar, de nieuwslezer, de headlines voor te laten lezen.
Wow, de toekomst, automatisch je eigen journaaluitzending, wanneer jij maar wilt, met het nieuws dat jij geselecteerd hebt.
Ja, dat gaat het vast een keer worden. Maar nu nog niet. Want het blikkerige stemmetje begint al te vervelen voordat je halverwege het demofilmpje bent. En de headlines zijn wel errug kort en compact, je bent de mogelijkheid kwijt om snel even een artikel in te springen als de kop je interessant lijkt.
Na twee keer kijken/luisteren naar News Anchor zul je snel terug grijpen naar je RSS reader met tekst. Voor nu in ieder geval wel. Gaat het nog 10 jaar duren? Wellicht. Want dit moet “perfect” zijn om de concurrentie te verdringen. En dat zal nog even duren vrees ik.

(getipt door TNW)

 Reacties uitgeschakeld voor Soms moet het perfect zijn  Tags: , ,
mrt 042011
 

Twitter reclame Kijk, weer een extra reden om een jailbreak uit te voeren op je iPhone. Sinds de nieuwe update van de Twitter client voor de iPhone en iPad heeft de iPhone versie (de iPad heeft er gelukkig nog geen last van) een irritant balkje dat boven/over je tijdlijn getoond wordt bij het verversen. Daar kun je ‘trending topics’ in tegen komen, maar ook ‘promoted tweets’ (de Twitter naam voor reclame!).

Vind je dat nu ook geen goed idee, dan kun je die balk eenvoudig verwijderen. Mits je een jailbreak uitgevoerd hebt. Dan ga je namelijk even naar Cydia, zoekt op “Twizzler” en installeert de gratis tweak. Even herstarten van Twitter en klaar. De balk is en blijft weg.

 Reacties uitgeschakeld voor Twizzler: Verwijder de nieuwe Twitter trending bar [jailbreak]  Tags: , ,