Soms moet het perfect zijn

 Gepubliceerd door om 10:23  Internet, Tools
mrt 042011
 

Nee, ik heb het niet over mezelf. Maar, sommige zaken “werken” nou eenmaal niet als het niet perfect gebeurt.
Neem nu News Anchor. Een leuk idee/concept: je geeft een aantal RSS-feeds in, of zelfs je hele Google Reader verzameling en de site maakt een nieuwsuitzending voor je op basis van de berichten in de feed. Je gebruikt tekst->spraak functionaliteit om een avatar, de nieuwslezer, de headlines voor te laten lezen.
Wow, de toekomst, automatisch je eigen journaaluitzending, wanneer jij maar wilt, met het nieuws dat jij geselecteerd hebt.
Ja, dat gaat het vast een keer worden. Maar nu nog niet. Want het blikkerige stemmetje begint al te vervelen voordat je halverwege het demofilmpje bent. En de headlines zijn wel errug kort en compact, je bent de mogelijkheid kwijt om snel even een artikel in te springen als de kop je interessant lijkt.
Na twee keer kijken/luisteren naar News Anchor zul je snel terug grijpen naar je RSS reader met tekst. Voor nu in ieder geval wel. Gaat het nog 10 jaar duren? Wellicht. Want dit moet “perfect” zijn om de concurrentie te verdringen. En dat zal nog even duren vrees ik.

(getipt door TNW)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.