feb 252011
 

Het is een vraag/behoefte die in verschillende vormen regelmatig voorbij komt, daarom de hoogste tijd om de antwoorden even op een rij te zetten (voor zover ik die heb). Met de komst van digitale schoolborden in het hoger onderwijs zien ook meer docenten het nut in van het tijdens de les digitaal uitschrijven van hun uitleg. Dus niet meer op een krijtbord of whiteboard de opgaven, modellen of structuren uitleggen, maar op een touchscreen waarbij de studenten meekijken via het door de beamer geprojecteerd beeld.

Die touchscreens hebben als voordeel ten opzichte van een digitaal schoolbord dat je als docent met je gezicht naar de studenten kunt blijven staan. Je kunt de uitleg na afloop eenvoudig opslaan en digitaal beschikbaar stellen en alles wat je op het beeldscherm doet, inclusief jouw audio en eventueel video, kan eenvoudig in een screencast (schermfilmpje) of weblecture worden opgeslagen.
Zulke touchscreens zijn echter niet altijd even goedkoop, hier betaal je bijvoorbeeld voor een 15 inch uitvoering van een SMART Podium het mooie bedrag van €1.999,- excl. BTW.
Kan dat niet goedkoper? Bijvoorbeeld door het gebruik van een iPad? Is de vraag die ik dan krijg.
Lees verder….

feb 252011
 

Gisteren werd Google Cloud Connect for Microsoft Office gelanceerd. Het is een plugin voor Microsoft Office 2003, 2007 of 2010 waarmee je je documenten vanuit Officeprogramma’s kunt synchroniseren met ‘de Google Cloud’.

Google cloud connect is na downloaden en installeren prominent aanwezig in je Office omgeving. In Office 2007 zit hij niet netjes in de “ribbon” zoals andere uitbreidingen wel netjes doen, maar direct in beeld boven je document. Je kunt kiezen voor handmatig synchroniseren (heb ik hierboven gedaan) of automatisch. Meer dan inloggen met je Google account hoef je niet te doen.
Je ziet de documenten in je verzameling documenten in Google Documenten. Maar je moet wel opletten: Je kunt de documenten die je zo synchroniseert niet in Google Documenten bewerken. Zodra je dat probeert zal Google een kopie maken van het document. Jouw wijzigingen worden dan na afloop niet met de versie die je in Microsoft Office aan het bewerken was.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Samenwerken met Google Cloud Connect voor Microsoft Office [Windows only]  Tags: , , ,