Gezocht: innovatieve ICT-experimenten voor het onderwijs

Vanaf nu kunnen instellingen projectvoorstellen indienen voor de Innovatieregeling 2011 van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma. Het programma wil hiermee innovatieve ICT-experimenten stimuleren die een onderwijskundig relevant probleem oplossen. Deelnemende Nederlandse instellingen, van basisschool tot en met universiteit, maken met hun projectvoorstel kans op een stimuleringsbijdrage van maximaal € 10.000,-.

Ook gisteren officieel aangekondigd tijdens de SURFacademy bijeenkomst is de nieuwe innovatieregeling van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma voor kleinschalige, innovatieve experimenten met ICT. Dit jaar zijn de thema’s: Leren op afstand/Online samenwerken, Augmented reality, Nieuwe videotoepassingen of 4K-video.

De Innovatieregelingen 2011 zijn bedoeld voor medewerkers van het Primair Onderwijs, het Voortgezet Onderwijs, MBO, HBO en WO. Dus kom op met die innovatieve experimenten!
Kijk op de website voor alle detail informatie over de regeling.

De belangrijkste data om in de gaten te houden:
17-02-2011 – Lancering Innovatieregelingen 2011
01-04-2011 – Deadline voor projectaanvragen
29-04-2011 – Bekendmaking gehonoreerde projecten
11-05-2011 – Startbijeenkomst
25-11-2011 – Deadline eindrapporten
15-12-2011 – Slotbijeenkomst