ELI: 7 dingen die je moet weten over EPUB

Nee, het is niet de titel van het nieuwste exemplaar uit de “7 Things You Should Know” serie van EDUCAUSE. Maar ik denk dat die er wel binnenkort aan zit te komen.

Wat ik namelijk merkte toen ik de “7 Things You Should Know About iPad Apps for Learning” editie wilde downloaden was dat EDUCAUSE sinds begin dit jaar (ook “7 Things You Should Know About Open-Ended Response Systems” heeft de optie al) de publicatie niet alleen meer als PDF beschikbaar stelt, maar ook in EPUB formaat. Daarmee worden ze dus ook eenvoudig leesbaar op een eReader, op je iPad of je smartphone. De publicaties zijn daar ook uitermate geschikt voor omdat ze simpel zijn wat betreft opmaak. Wat dat betreft worden ze in EPUB formaat op het moment eigenlijk net wat té kaal en sober.

Ik ga er vanuit dat dat een leertraject is en dat de EPUBs, ik neem aan dat ze automatisch gegenereerd worden uit het contentbeheersysteem, nog wel een beetje getweaked worden de komende tijd. Belangrijk vind ik dat ze het de moeite vinden om de publicatie ook in dit formaat aan te bieden. Wat betreft de editie over “iPad Apps for Learning” vrees ik dat je die als lezer van dit weblog wel kunt overslaan. Het gaat namelijk niet verder dan een heel kort overzicht van waarom de iPad geschikt is voor het onderwijs. In de soort bewoordingen die je ook in project aanvragen soms tegen komt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
13 jaren geleden

Deze blogpost stond in mijn Read it Later-app. Heb ePub-formaat van de 7 things-reeks ook net ontdekt. Mooie ontwikkeling. Zal morgenvroeg de editie gaan lezen. Ben benieuwd of ik tot dezelfde conclusie kom dan jij.