Een webpagina in een URL

 Gepubliceerd door om 18:45  Internet, iOS
jan 142011
 

Toen ik aan de slag ging met Touch Icon Creator, was ik uiteraard ook benieuwd naar de werking van het geheel. Het ging me dan met name om de vraag of de applicatie ook een online gedeelte nodig had om te kunnen werken.

Dat blijkt inderdaad zo te zijn. Na het invullen van de gegevens worden de titel en de afbeelding naar een server gestuurd. Daar wordt de afbeelding op maat gemaakt en eventueel voorzien van een glossy effect (als jij daar voor kiest). Zodra de snelkoppeling aangemaakt is, heb je de server niet meer nodig, er hoeft dan ook geen URL, telefoonnummer of mailadres verstuurd te worden. Dat gebeurt allemaal lokaal.

Wat me echter opviel (zie ook de screenshot hierboven) was dat er een heel aparte URL gevormd werd door de applicatie. Het was niet gewoon een URL die verwees naar een online server, maar eentje die begon met “data:text/html;charset=UTF-8”. Daar moest ik meer van weten.
Lees verder….

Tip: Touch Icon Creator [iPhone / iPad]

 Gepubliceerd door om 18:41  iOS, Tools
jan 142011
 

Ik kwam vandaag Touch Icon Creator tegen. De applicatie voor iPhone en iPad kost normaal gesproken 79 eurocent en is nu tijdelijk gratis.

De applicatie is heel simpel en heeft één functie: het stelt je in staat om eenvoudig eigen icoontjes aan te maken voor koppelingen die je op het beginscherm van je iTouch toevoegd.
Je hebt het vast wel eens gezien. In Mobile Safari heb je optie om een een snelkoppeling naar een website op je beginscherm te plaatsen.
Maar als je dat bijvoorbeeld op ns.nl doet, dan zie je dat er door Safari zelf een (lelijk) icoontje verzonnen moet worden. Touch Icon Creator kan dat probleem oplossen.


Lees verder….

Gelezen: State of Print

 Gepubliceerd door om 07:37  eBooks, Film en Boek
jan 142011
 

De officiële trailer klinkt lekker dreigend, de uitspraken die je er in ziet, zijn prikkelend. Meer dan genoeg aanleiding dus om het gratis eBook State of Print te lezen. Ik moet bekennen dat het toch nog even op de virtuele plank heeft gelegen, maar nu dan toch gelezen. Voor wie het niet uit de titel had afgeleid: State of Print is een Nederlandstalig eBook met daar in interviews met 10 Nederlandse uitgevers.

Laat ik beginnen met de conclusie: het is een must-read (ook zo’n mooi Nederlands woord) voor iedereen die wil weten hoe het er in Nederland voor staat als het gaat om elektronische boeken.
En natuurlijk heb ik daar een paar kanttekeningen bij.
Lees verder….