CES 2011: Microsoft Surface 2.0

 Gepubliceerd door om 17:59  Hardware
jan 062011
 


Ik had het bericht over een Surface 2.0 voorbij zien komen, maar pas toen ik de afbeelding bij het filmpje zag, realiseerde ik me hét verschil: de nieuwe Surface van Microsoft is niet langer een grote doos met een beamer er in. Het is een grote (40-inch) TV met touchscherm geworden. Het resultaat is dat je er nou ook echt aan kunt zitten, je knieën kunnen nou namelijk ook onder de tafel in. Dat was eerst niet zo. Daarnaast kan het scherm ook opgehangen worden aan de muur.

De prijs die je voor dit alles betaald is ook een stuk omlaag gegaan, je betaald nu $7.500 (ongeveer 6.000 euro) voor een Surface 2.0. Nog steeds niet iets waarmee ik de eetkamer tafel vervang, maar deel deze prijs nog een keer door twee (volgend jaar?) en het kon zomaar realiteit worden. Een mega-iPad (met Windows uiteraard) als tafelblad? Ik zie het wel zitten.

(getipt door GBM)

jan 062011
 


Er is al jaren lang een discussie gaande of RSS-feeds van weblogs en websites nu het gehele bericht moeten bevatten of niet. Sommigen vinden het prettig om alleen de samenvatting/intro te zien en dan te bepalen of ze willen doorklikken naar de site zelf voor het bericht. Dat vinden veel aanbieders ook wel zo prettig want vaak staan er in de RSS-feed geen advertenties en op de site wel.
Ikzelf vind complete berichten niet altijd handig in Google Reader omdat ik door de berichten heen scroll en dan ver moet scrollen naar het volgende bericht als het lang is en ik het niet interessant vind (ja, daar zijn toetscombinaties voor, maar oude gewoonten zijn moeilijk af te leren).

In Reeder op de iPad heb ik dat “scroll” probleem niet omdat ik de iPad dan horizontaal leg en de berichtenlijst en het bericht zelf dan naast elkaar zie. Daar vind ik niet volledige berichten dan ook niet handig. Zeker niet als het berichten zijn waarvan de inhoud in de RSS-feed gebaseerd lijkt op een arbitrair gekozen aantal maximum woorden. Dan weet ik nog vaak niet of ik wel wil doorklikken, maar ik moet doorklikken om dat te ontdekken.

Reeder had altijd al een optie om in de applicatie zelf door te klikken naar de site, maar dat is niet altijd even snel. Nu hebben ze een prettigere optie ingebouwd, gebaseerd op Readability waar ik al eerder over schreef. Daarmee wordt het hele bericht opgehaald, maar getoond in de opmaak van Reeder zelf. In het korte filmpje hierboven kun je zien hoe dat werkt.

 Reacties uitgeschakeld voor Niet complete RSS-feeds in zijn geheel lezen in Reeder op de iPad  Tags: , ,

CES 2011 – Tablets

 Gepubliceerd door om 07:29  Android, Hardware, iOS
jan 062011
 


Het is weer die tijd van het jaar. Ongeveer gelijk met het uitspreken van goede voornemens door individuele mensen komen ook alle technologiebedrijven bij elkaar tijdens de CES om elkaar te vertellen wat hun goede voornemens voor het komende jaar zijn. En net als bij gewone stervelingen, sneuvelen er heel wat van die goede voornemens in de loop van het jaar.

Daarom heb ik eigenlijk best wel een hekel aan de CES. Niet alleen wordt bij mij Google Reader een aantal dagen overspoeld met een enorm aantal berichten over veelal dezelfde producten, het is ook steeds maar de vraag óf zo’n product ook ooit buiten de CES te zien zal gaan zijn.
Dat de reden dat ik hier ook zeker niet ga proberen compleet te zijn in berichtgeving over de CES, maar een paar verwijzingen naar aankondigingen kunnen natuurlijk niet ontbreken.
Lees verder….