CES 2011: Microsoft Surface 2.0


Ik had het bericht over een Surface 2.0 voorbij zien komen, maar pas toen ik de afbeelding bij het filmpje zag, realiseerde ik me hét verschil: de nieuwe Surface van Microsoft is niet langer een grote doos met een beamer er in. Het is een grote (40-inch) TV met touchscherm geworden. Het resultaat is dat je er nou ook echt aan kunt zitten, je knieën kunnen nou namelijk ook onder de tafel in. Dat was eerst niet zo. Daarnaast kan het scherm ook opgehangen worden aan de muur.

De prijs die je voor dit alles betaald is ook een stuk omlaag gegaan, je betaald nu $7.500 (ongeveer 6.000 euro) voor een Surface 2.0. Nog steeds niet iets waarmee ik de eetkamer tafel vervang, maar deel deze prijs nog een keer door twee (volgend jaar?) en het kon zomaar realiteit worden. Een mega-iPad (met Windows uiteraard) als tafelblad? Ik zie het wel zitten.

(getipt door GBM)