dec 162010
 

Het gaat niet goed met Yahoo!, maar vanavond werd duidelijk dat het niet alleen gevolgen heeft voor het personeel, maar ook voor ons als gebruikers. Een van de diensten die Yahoo! opgekocht heeft en die door veel mensen gebruikt wordt (al moet ik bekennen dat ik het de laatste tijd minder gebruik) is Delicious.com.

Met Delicious.com kun je eenvoudig URLs opslaan en online delen. Handig als je lijsten van bronnen beschikbaar wilt stellen voor je studenten. Of gewoon om zelf online je favorieten bij te houden.
Yahoo! wil Delicious.com en een aantal andere diensten sluiten zo weet Techcrunch te melden op basis van een gelekte afbeelding van een dia die tijdens een interne bijeenkomst bij Yahoo! getoond werd.
Nu maar hopen dat er een overnamepartner gevonden kan worden zoals bij Bloglines het geval was.

[update 17-12-2010] Het lijkt er op dat het eerder afstoten dan sluiten wordt gezien de berichten van vandaag.

dec 162010
 

iBooks 1.2 Apple heeft een nieuwe versie van iBooks uitgebracht voor de iPhone/iPod Touch en de iPad. In deze versie kun je onder andere collecties aanmaken zodat je je boeken eenvoudig kunt groeperen. Bijvoorbeeld naar onderwerp of naar “gelezen” versus “ongelezen”. Helaas kun je niet beide indelingen gebruiken omdat een boek maar in één collectie tegelijkertijd opgenomen kan zijn. Dat is vast om het begrijpelijk te maken voor gebruikers, maar niet logisch bij elektronische boeken (die kunnen immers best in meerdere boekenkasten voor komen).

Handig is dat Apple nu eindelijk iBooks ook registreert als applicatie die ePUB bestanden kan openen. Dat betekent dat je nu ook eenvoudig ePUBs vanuit bijvoorbeeld Dropbox naar iBooks kunt overzetten. Mits die niet voorzien zijn van DRM natuurlijk (dan kun je nog steeds het beste Bluefire Reader gebruiken. Maar voor DRM-vrije ePUBs heb je nou niet langer een kabeltje en iTunes nodig. Prettig.

Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Eenvoudig ePUBs importeren met iBooks 1.2  Tags: , , ,

Snor – 8

 Gepubliceerd door om 06:23  movember
dec 162010
 

Frida Kahlo Exhibit Nog een artistieke snor vandaag. Gerelateerd aan een vraag die je als ouder meteen krijgt als het om zo’n actie als Allessnor gaat. Namelijk: “papa, kunnen vrouwen ook een snor krijgen?”.

Ja, dat kan. Alleen hebben vrouwen (gelukkig) minder aanleg tot het krijgen van een snor. Mijn collega, Patricia Kokx, tipte me over de beroemdste vrouw met snor: Frida Khalo. Zij weigerde pertinent om haar lichaams- en gezichtshaar te scheren.

Ik zal bekennen dat ik haar schilderkunst niet kende en ook nog niet helemaal weet of hij mij zo heel erg aanspreekt. Wel interessant vond ik de link tussen Coldplay en Frida Kahlo.
Lees verder….