Snor – 8

Frida Kahlo Exhibit Nog een artistieke snor vandaag. Gerelateerd aan een vraag die je als ouder meteen krijgt als het om zo’n actie als Allessnor gaat. Namelijk: “papa, kunnen vrouwen ook een snor krijgen?”.

Ja, dat kan. Alleen hebben vrouwen (gelukkig) minder aanleg tot het krijgen van een snor. Mijn collega, Patricia Kokx, tipte me over de beroemdste vrouw met snor: Frida Khalo. Zij weigerde pertinent om haar lichaams- en gezichtshaar te scheren.

Ik zal bekennen dat ik haar schilderkunst niet kende en ook nog niet helemaal weet of hij mij zo heel erg aanspreekt. Wel interessant vond ik de link tussen Coldplay en Frida Kahlo.


Coldplay liet zich namelijk inspireren door dit schilderij van Frida Kahlo en ze gaven hun vierde album dezelfde naam: Viva la Vida.

Dit bericht is het vierde bericht in een serie waarmee ik aftel naar 24 december 2010. Dan scheer ik mijn snor af als onderdeel van de Allessnor actie voor Serious RequestHet Glazen Huis. Wil jij mij of een van de andere snorders sponsoren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.