Google Documenten op de iPad [update!]

Google Documents op de iPad Toen Google vorige maand bekend maakte dat hun Google Documenten diens ook op iOS en Android werkte was dat groot nieuws. Ik was verre van enthousiast omdat je maar heel basale editopties had en de optie om om te schakelen naar de volledige desktop versie niet werkte.

Dat is nu echter opgelost voor iOS en dus de iPad. De desktopversie van Google Documenten werkt nu ook zonder problemen. Op de Galaxy S zag ik geen optie om om te schakelen, dus ik neem even aan dat het nog niet voor Android werkt.

De knopjes binnen de desktopversie zijn wat klein, maar het is werkbaar. Mooi is ook dat nu het tegelijkertijd samen editen van een document goed werkt. Je ziet elkaars wijzigingen direct verschijnen.
Je kunt nu ook nieuwe documenten en spreadsheets aanmaken op de iPad. Ook bij de spreadsheets kun je omschakelen naar de desktop versie. Daar krijg je dan eerst een melding te zien dat het wellicht niet allemaal werkt. Het editen van de spreadsheet in de desktop versie is niet zo gemakkelijk als de documenten, maar het werkt wel.

Je kunt het vanuit Nederland alleen testen/gebruiken als je de taalinstelling bij Google Documenten op Engels (US) zet. Zei ik vorige keer dat het de moeite nog niet waard was, nu is het zo dat als je Google Documenten gebruiker bent, dit zeker de moeite waard is.