dec 102010
 

Zoals je wellicht weet staat het Glazen Huis dit jaar in Eindhoven. En studenten en medewerkers van Fontys Hogescholen organiseren uiteenlopende acties om daar geld voor in te zamelen. Je kunt ze vinden op deze website.

Ook ik kreeg een vraag om mee te doen. En wel aan de actie “allessnor“. Daarbij laten Fontys collega’s hun snor staan tot 24 december en scheren hem dan af. Dat doen ze niet zomaar, je kunt hen (ons) sponseren en zo geld doneren voor het Glazen Huis.

Ik moest een keer flink slikken toen ik gevraagd werd. Want hoewel mijn snor in omvang wellicht bescheiden is, is het er wel eentje die ik de afgelopen ruim 20 jaar pas één keer eerder afgeschoren heb. En dat beviel me helemaal niet. Maar, ik doe mee. Op 24 december gaat hij er dus voor de tweede keer vanaf.

En natuurlijk wil ik maximaal gebruik maken van jullie steun! Grote bedragen, kleine bedragen, maakt mij allemaal niet uit, als je wilt sponsoren dan zou ik dat super vinden!
Kijk op deze pagina hoe het werkt. Daar vind je (straks?) ook de lijst van sponsoren. Ook op mijn profiel op de allessnor website kun je de voortgang volgen.

Alvast bedankt voor jullie steun en bijdragen!!

[10-12-2010 14:48] De eerste mails met toezeggingen zijn al binnen. Top! Ik ben van de €0,- af, maar mijn snor is natuurlijk nog vééél meer waard! 🙂
[12-12-2010] Vandaag door de grens van €300,- heen geschoten. Alle sponsoren heel hartelijk dank!. Jullie zijn geweldig!

Google Documenten op de iPad [update!]

 Gepubliceerd door om 06:56  Android, iOS
dec 102010
 

Google Documents op de iPad Toen Google vorige maand bekend maakte dat hun Google Documenten diens ook op iOS en Android werkte was dat groot nieuws. Ik was verre van enthousiast omdat je maar heel basale editopties had en de optie om om te schakelen naar de volledige desktop versie niet werkte.

Dat is nu echter opgelost voor iOS en dus de iPad. De desktopversie van Google Documenten werkt nu ook zonder problemen. Op de Galaxy S zag ik geen optie om om te schakelen, dus ik neem even aan dat het nog niet voor Android werkt.

De knopjes binnen de desktopversie zijn wat klein, maar het is werkbaar. Mooi is ook dat nu het tegelijkertijd samen editen van een document goed werkt. Je ziet elkaars wijzigingen direct verschijnen.
Je kunt nu ook nieuwe documenten en spreadsheets aanmaken op de iPad. Ook bij de spreadsheets kun je omschakelen naar de desktop versie. Daar krijg je dan eerst een melding te zien dat het wellicht niet allemaal werkt. Het editen van de spreadsheet in de desktop versie is niet zo gemakkelijk als de documenten, maar het werkt wel.

Je kunt het vanuit Nederland alleen testen/gebruiken als je de taalinstelling bij Google Documenten op Engels (US) zet. Zei ik vorige keer dat het de moeite nog niet waard was, nu is het zo dat als je Google Documenten gebruiker bent, dit zeker de moeite waard is.