YouTube video’s van meer dan 15 minuten

Youtube langer dan 15minuten Video’s op YouTube zijn sinds ergens in de begintijd van de site begrenst geweest tot een lengte van 10 minuten. Dit jaar werd dat verlengd naar 15 minuten en vandaag maakte YouTube bekend dat ze deze beperking voor sommige gebruikers gaan opheffen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe ze de gebruikers selecteren. Ze schrijven zelf dat het om “selected users with a history of complying with the YouTube Community Guidelines and our copyright rules” gaat. Het is in ieder geval duidelijk dat het niet alleen in de VS uitgerold wordt, want toen ik zojuist ging kijken zag ik dat mijn account al de mogelijkheid gekregen heeft om langere video’s te uploaden. Fijn.
Niet dat het onmogelijk is om screencasts in 10 of 15 minuten te maken. Maar wel prettig dat ik nou ook langere filmpjes probleemloos op YouTube kan zetten.