nov 142010
 


In het vorige bericht over Bluefire Reader heb ik stap voor stap uitgelegd hoe je ePUB boeken, voorzien van DRM via iTunes op je iPad kon lezen.
Er zijn een paar varianten op die werkwijze: je kunt bijvoorbeeld Dropbox gebruiken of de ePUB naar jezelf mailen (tip van Marian Papavoine). Beide manieren werken inderdaad zeker zo handig als iTunes gebruiken.

Met de nieuwe versie van Bluefire Reader is daar nog een optie bijgekomen: je kunt de elektronische boeken ook op de iPad zelf kopen en downloaden zónder gebruik van PC of laptop.
Ik heb het getest in combinatie met BOL.com, eBook.nl, Bookdepository en Selexyz. In het filmpje laat ik zien hoe het werkt.

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Boeken kopen vanaf je iPad met Bluefire Reader”

Reacties (6)
 1. Bedankt voor het filmpje. Ik weet nu wat de eerste applicatie is die ik op mijn iPad ga zetten zodra ik hem binnen heb 🙂

 2. Leuk en duidelijke uitleg…..
  Ik baalde even dat je het in een filmpje had gedaan; want ja – geschreven is het wat makkelijker na te kijken als ik zelf even iets fout doe….
  MAAR achteraf; alles lekker duidelijk en makkelijk te volgen.

  Ik ga nu toch maar eens even met BlueFire experimenteren.

 3. Ha Pierre,

  Erg mooi filmpje.
  (als je wilt kan ik wel een paar Mobi boeken op je boekenplank omruilen in ePub.)

  Vraagje: weet jij wat je moet doen als Safari Bluefire niet suggereert om de Bluefire App te gebruiken bij de download van een .acsm ?

  Groet,
  Erik

 4. Hoi Erik,

  Dank je voor het aanbod, maar ik zal me niet braver voordoen dan dat ik ben. Ik heb de boeken indertijd van hun DRM ontdaan zodat ik ze kon blijven lezen. Daarna converteren naar ePUB was met Calibre een kleine moeite.

  Over je vraag: nee, geen idee eigenlijk. Heb het ook nog niet meegemaakt. Waar kwam dat voor? Is het te reproduceren op een andere iPad/iPhone?
  Als je geen mogelijkheid hebt om het op een andere plek te testen (en als je wilt), stuur me dan een link via de mail. Dan test ik hem wel (uiteraard verwijder ik hem na de test weer, spreekt voor zich).

 5. Mooi video….Maar wat moet je extra doen als je Adobe en dus de boeken op je laptop heb staan..Mij liukt het niet om ze via Bleufire of txtr op mijn lapto[p naar mijn ipad te zetten

  Marco

 6. Hoi Marco,

  Had het dit bericht gezien waar ik in het begin naar link? Daar staan de stappen om het via Adobe en je laptop te doen. Als het niet lukt, waar gaat het dan fout?

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.