Sinterklaas en het QR mysterie

 Gepubliceerd door om 07:00  Grappig, Internet
nov 152010
 

Sinterklaas Deurne Nee, het is niet de titel van weer een nieuwe film van of met de Goedheiligman. Het is een waargebeurd verhaal. Gisteren kwam ook in Deurne de Sint weer aan. Normaal gesproken doet hij dat met de trein, maar dit weekend vonden er werkzaamheden plaats tussen Venlo en Eindhoven en reden er geen treinen.

Hoe moest Sinterklaas nu in Deurne komen?

Het probleem heeft de cameraploegen van het Sinterklaasjournaal nooit bereikt, maar gelukkig werd er toch een oplossing gevonden. De Sint zou met een stoomauto komen.

Ja, je leest het goed, niet met een stoomboot, daar was net te weinig water voor gevallen dit weekend, maar met een stoomauto. Een echte Stanley Steamer. Bijna 100 jaar oud (niet zo oud als Sinterklaas, maar toch heel respectabel), compleet met stoomfluit.

Gelukkig voor de Sint werd het heel eventjes een beetje droog gisterenmiddag, want de auto beschikt niet over een dak en dan wordt je uiteraard wel erg nat.
Voor het overige was het een heel normale aankomst van de Sint, met dansjes door kinderen van de lokale dansschool, veel zwarte pieten, gespannen kinderen en een Sint die ruim de tijd nam om handjes te schudden.

Toen was het tijd om verder te trekken Deurne in. Op de markt zou de Sint ontvangen worden door de plaatsvervangend burgemeester van Deurne.
Bij het vertrek van de antieke stoomauto, viel ons oog echter op een opvallend detail zichtbaar aan de achterkant van de auto. Was dat niet….jazeker…er zat een QR code op de auto geplakt!
Tijd om de code ter plekke te scannen was er niet, wél om er een foto van te schieten die gelukkig scherp genoeg bleek om de code bij thuiskomst alsnog te laten ontcijferen.

Ik zal niet verklappen waar de code je naar toe leidt, daarvoor zul je zelf even je QR Reader moeten opstarten. Het beste kun je dan ook even doorklikken naar de grotere versies van de foto op Flickr. En dan kun jij ook het antwoord vinden op dit QR mysterie. 😉

Voor wie moeite heeft met het origineel:
Sint QR Closeup

Deel dit bericht:

  5 reacties aan “Sinterklaas en het QR mysterie”

Reacties (4) Pingbacks (1)
 1. Hoi Pierre,

  De foto is net te klein voor mijn barcode scanner app. Jammer.

  Groetjes,

  Bart

  • Bart,

   Als je op de foto klikt kom je bij Flickr, daar vindt je o.a. de foto in origineel formaat. Die zou zeker groot genoeg moeten zijn.

   …ik heb ook even een grote versie van de QR code toegevoegd…

 2. sluikreclame?

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.