nov 142010
 

In het vorige bericht over Bluefire Reader heb ik stap voor stap uitgelegd hoe je ePUB boeken, voorzien van DRM via iTunes op je iPad kon lezen.
Er zijn een paar varianten op die werkwijze: je kunt bijvoorbeeld Dropbox gebruiken of de ePUB naar jezelf mailen (tip van Marian Papavoine). Beide manieren werken inderdaad zeker zo handig als iTunes gebruiken.

Met de nieuwe versie van Bluefire Reader is daar nog een optie bijgekomen: je kunt de elektronische boeken ook op de iPad zelf kopen en downloaden zónder gebruik van PC of laptop.
Ik heb het getest in combinatie met BOL.com, eBook.nl, Bookdepository en Selexyz. In het filmpje laat ik zien hoe het werkt.

Zondagochtend video: Influencers

 Gepubliceerd door om 06:15  Video
nov 142010
 


Influencers is een korte film (13:55 minuten) over wat een “influencer” is en hoe trends ontstaan. Bij de documentaire hoort een site die ook op de iPad goed te bekijken is.

Hoewel ik het een mooie documentaire vind, heb ik altijd een beetje moeite met dit soort begrippen. Ja, er zijn mensen die je kunnen inspireren, mensen waar je een voorbeeld aan neemt. Maar zo’n figuur met een apart hemd, vreemde stropdas en gekke bril noem ik geen influencer, maar een nerd. In de documentaire wordt ook alleen ook influencers gesproken terwijl Malcolm Gladwell in het Tipping Point boek (waar wel naar verwezen wordt) een driedeling maakt in Connectors, Mavens en Salesmen. Uit de voorbeelden in de documentaire lijken ze het personen te hebben die over een combinatie van die eigenschappen beschikken.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Zondagochtend video: Influencers  Tags: ,