Elektronische boeken kopen bij Barnes & Noble

Nook WiFi De online verkoop van elektronische boeken blijft een aparte en vaak frustrerende activiteit. Zeker als je het vergelijkt met het kopen van boeken op papier. Daar zoek je een online leverancier die ook naar Nederland verstuurd, liefst een beetje goedkoop, besteld en betaald het boek en klaar.
Voor elektronische boeken ligt dat moeilijker omdat online winkels op het moment beperkt worden door de uitgevers voor wat betreft de geografische regio waarin ze boeken mogen verkopen. En dat merk je vooral als je Engelstalige (of in het algemeen niet-Nederlandstalige) elektronische boeken wilt kopen. Een online boekhandel in het Verenigd Koninkrijk zal je die niet verkopen. Waterstones.com bijvoorbeeld deed dat eerst wel, maar stuurde afgelopen week een mail naar haar internationale klanten dat ze dat nu niet meer mochten doen.

Het maakt de prestaties van Amazon.com ook zo groot als het gaat om het internationaal kunnen kopen van boeken voor de Kindle. Hoewel hun aanbod internationaal nog niet zo groot is als in de Verenigde Staten, zijn ze daarmee wel een van de weinigen die dat kunnen. Apple heeft het voor haar boekenwinkel nog niet voor elkaar. En ook Barnes & Noble levert zowel Nook als de bijbehorende elektronische boeken alleen in de Verenigde Staten. En Barnes & Noble gaat best ver als het gaat om het voorkomen van internationale verkopen.

Zo ver zelfs dat ik er tot nu toe nog niet in geslaagd was om gratis of betaalde boeken aan te schaffen voor gebruik op mijn Nook. Met dank een bericht op ereaders.nl lukt dat sinds gisteren echter wel.
Er waren twee belangrijke checks die ik niet kende en waardoor het niet lukte: je moet bij het aanschaffen in de online winkel een IP-adres in de VS hebben en je moet perse creditcard gegevens ingevuld hebben. Daarbij maakt het niet uit als het adres bij het nummer niet matchen, het adres moet in de VS zijn en je kunt je eigen creditcard nummer gebruiken.

Let op! Je vult onjuiste gegevens in op een website om iets aan te schaffen waarvan de verkoper niet de rechten heeft om het aan jou te verkopen. Het is dus formeel dus zeker geen legale kopie van een elektronisch boek dat je download! En natuurlijk kan Barnes & Noble de procedure aanpassen waardoor het mogelijk in de toekomst niet meer werkt.

De stappen
Ik ga niet helemaal beschrijven hoe je een Nook in de VS kunt aanschaffen. Op ereaders.nl staat beschreven hoe je dat via US Unlocked kunt doen.

Het gaat me even om de stappen voor het downloaden/aanschaffen:

  1. Download en installeer Hotspot Shield
  2. Start Hotspot Shield
  3. Ga naar de website van Barnes & Noble
  4. Maak een account aan (indien nog niet gedaan) en gebruik als verzendadres en als factuuradres (billing adres) een bestaand adres in de VS. Vul wel je eigen creditcard nummer in.
  5. Ga naar de gratis boeken voor de Nook.
  6. Koop een of meerdere boeken.
  7. Start de Nook op en zorg dat hij geregistreerd is met je B&N account.
  8. Kijk bij “My B&N Library” voor de zojuist aangeschafte boeken.
  9. Download de boeken.
  10. Veel leesplezier.

Het bleek ook mogelijk om betaalde boeken en tijdschriften te kopen door eerst een giftcard aan te schaffen. Ik weet niet of de combinatie credit card + niet erbij horend adres voor een betaling geaccepteerd worden.

Wil je de boeken ook op je iPad lezen, dan kan dat met de Nook applicatie voor de iPad. Om die te installeren moet je inloggen in de Application store met een US-account zodat je doorgestuurd wordt naar de US-store.
Er zijn ook gratis applicaties beschikbaar voor de PC, Mac, Android, iPhone, BlackBerry.

Conclusie
Het kan dus, het mag niet en je koopt er niets legaals mee. Zonde eigenlijk, want Barnes & Noble maakt leuke eReaders (zie ook bijvoorbeeld de aangekondigde Nook Color) en heeft een breed scale van software opties voor het lezen van de boeken en tijdschriften die je bij hen koopt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Esther van der Linde
Esther van der Linde
11 jaren geleden

Toevallig stelde ik gisteren de vraag via twitter hoe ik toch engelstalige ebooks voor mijn Nook kon bestellen. Ik vind het aanbod in Nederland erg beperkt, ook van Nederlandse boeken overigens. Als je goed zoekt zijn veel boeken wel gratis te vinden maar ik wil best betalen voor mijn boeken. Dus ik ben erg blij met deze oplossing. Ik heb het net even uitgeprobeerd en het werkt. Dus voor nu een goede oplossing. Ik hoop dat Barnes en Noble het kopen buiten Amerika snel toe gaat staan. Toen ik mijn Nook kocht in Amerika in juli zei de verkoopster dat er gewerkt werd aan een internationale site. Maar of dit alleen een sales pitch was of werkelijkheid blijft tot nu toe onduidelijk.

Sybilla
Sybilla
11 jaren geleden

Nog even ter aanvulling: The Book Depository heeftt ook eBooks (waaronder meer dan 11.000 gratis) en deze zijn wel gewoon vanuit Nederland aan te schaffen! Voor de gratis boeken is zelfs geen enkele registratie nodig 🙂

Sjeltur
11 jaren geleden

Ik heb al een paar boeken binnengehaald op de volgende manier;
een B&N giftcard kopen – creditcard registeren + een USA adres
een gratis VPN service opgezocht (op mijn iPad), zodat ik een USA IP adres heb….. en via de Nook App een boek binnenhalen.
Heb ik afgelopen zomer 2x gedaan…..
De VPN service die ik had, werkt niet meer… – dus die zal ik ook niet doorgeven….
Ik ben nog niet weer op zoek gegaan naar een nieuwe service.