okt 282010
 

Nook WiFi De online verkoop van elektronische boeken blijft een aparte en vaak frustrerende activiteit. Zeker als je het vergelijkt met het kopen van boeken op papier. Daar zoek je een online leverancier die ook naar Nederland verstuurd, liefst een beetje goedkoop, besteld en betaald het boek en klaar.
Voor elektronische boeken ligt dat moeilijker omdat online winkels op het moment beperkt worden door de uitgevers voor wat betreft de geografische regio waarin ze boeken mogen verkopen. En dat merk je vooral als je Engelstalige (of in het algemeen niet-Nederlandstalige) elektronische boeken wilt kopen. Een online boekhandel in het Verenigd Koninkrijk zal je die niet verkopen. Waterstones.com bijvoorbeeld deed dat eerst wel, maar stuurde afgelopen week een mail naar haar internationale klanten dat ze dat nu niet meer mochten doen.

Het maakt de prestaties van Amazon.com ook zo groot als het gaat om het internationaal kunnen kopen van boeken voor de Kindle. Hoewel hun aanbod internationaal nog niet zo groot is als in de Verenigde Staten, zijn ze daarmee wel een van de weinigen die dat kunnen. Apple heeft het voor haar boekenwinkel nog niet voor elkaar. En ook Barnes & Noble levert zowel Nook als de bijbehorende elektronische boeken alleen in de Verenigde Staten. En Barnes & Noble gaat best ver als het gaat om het voorkomen van internationale verkopen.
Lees verder….