Barnes & Noble komt met 7-inch Nook Color

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Nook Color is (net als de Nook) niet rechtstreeks vanuit Nederland te bestellen. Als je hem wilt hebben zul je dus gebruik moeten maken van de diensten van (bijvoorbeeld) ImportUitUSA.nl.

Barnes & Noble heeft vandaag, zoals verwacht, hun nieuwe Nook aangekondigd. Was hun vorige Nook nog een combinatie van eInk met LCD-scherm, deze Nook die heel toepasselijk de Nook Color genoemd wordt, maakt gebruik van een 7-inch touchscreen met kleur. Het scherm heeft een resolutie van 1024 x 600 en kan 16 miljoen kleuren weergeven. De Nook Color heeft 8GB intern geheugen, maar je kunt dat nog verder uitbreiden met een micro-SD kaart van maximaal 32GB. Ruim voldoende dus voor al je boeken.
De Nook Color beschikt niet over 3G verbinding, maar wel over WiFi. Het apparaat weegt 450 gram.
Volgens Barnes & Noble gaat de accu van de Nook Color 8 uur mee moeten gaan, maar ze hebben wel een stevige disclaimer (“Battery life depends on device settings, usage, and many other factors. Battery tests are conducted using specific units; actual results may vary”) bij die uitspraak staan.

De Nook Color kan een groot aantal bestandsformaten aan: EPUB (zowel met als zonder Adobe DRM), PDF, Alle gangbare Microsoft Office formaten (XLS, DOC, PPT, PPS, TXT, DOCM, XLSM, PPTM, PPSX, PPSM, DOCX, XLX, PPTX), Afbeeldingen (JPG, GIF, PNG, BMP), Audiobestanden (MP3, AAC), en zelfs MP4 video.

Als besturingssysteem wordt gebruik gemaakt van Android, dus het zal wel niet lang duren voordat er iemand aan het hacken slaat om er de meest wilde applicaties op te laten draaien.

In de VS gaat de Nook Color $249 kosten en hij is daar nu te pre-orderen en per 19 november beschikbaar.

[update] Belangrijke “feature” die ik nog niet genoemd had is het nieuwe Developer programma dat voor de Nook Color beschikbaar is. Ontwikkelaars kunnen dus ook zelf applicaties ontwikkelen en verkopen voor de Nook Color. In het persbericht (PDF) staan al een aantal voorbeelden zoals Chronicle Books (boeken gecombineerd met multimedia), Concrete Software (casual games), Cooking Capsules (recepten), Dictionary.com (spel waarbij je woorden leert spellen), Howcast (how-to videos), Lonely Planet (reisboeken), TasteBook (recepten), Wine Ph.D. (interactieve wijnalmanak).

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen Clemens
Jeroen Clemens
12 jaren geleden

vanwege korte duur accu heeft dit dan toch dezelfde nadelen als een iPad.
dus geen goede vervanging van gewone ereader.
en wel even goed als iPad?