Last.fm + YouTube = tv.ListAndPlay.com

ListAndPlay.com is een product van de Nederlandse student Jonathan Bouman. De site stelt je in staat om playlists te maken van video’s op YouTube, die je dan in een eigen interface kunt afspelen, kunt delen met anderen etc.
Net zoals we inmiddels bij Google en bijvoorbeeld YouTube Instant gewend zijn, wordt al bij het intypen van een zoekterm een selectie video’s getoond die steeds bijgewerkt wordt terwijl je aan het typen bent.

Nou ben ik lui en het zelf samenstellen van playlists op YouTube was nou niet direct iets waar ik heel veel tijd in wilde gaan steken. Met de meest recente uitbreiding van de site is dat ook niet meer persé nodig. Als je naar tv.listandplay.com dan krijg je de optie om 1 artiest/band te selecteren en dan 1 track. De site zoekt dan razendsnel (via last.fm) een verzameling van 150 gelijksoortige clips bij elkaar op YouTube. Die kun je dan achter elkaar laten afspelen, als je wil fullscreen, maar je kunt er ook doorheen zappen en/of clips aan je eigen lijst toevoegen.

Het werkt heel handig ook al is de beeldkwaliteit van de clips natuurlijk niet altijd geschikt om op een grote monitor (of zelfs een TV) af te spelen. Ik ben ook wel benieuwd of last.fm en Google hier zo blij mee zijn. Beiden zijn namelijk van advertenties afhankelijk en die zie je gelukkig nergens op ListAndPlay.com te ontdekken.