Grappig: YouTube Instant

In de categorie “niet echt zinvol, maar wel heel grappig” valt ongetwijfeld de creatie van Feross Aboukhadijeh, student aan de Stanford Universiteit. Hij ontwikkelde een variant op Google Instant, genaamd YouTube Instant.

Het is niet moeilijk om te raden wat de bedoeling van de site is: begin te typen en bij elke letter probeert het systeem een zoekterm/zoekwoord te raden bij de letters tot nu toe. Waarop gezocht wordt, wordt ernaast weergegeven. Ik neem aan dat het systeem daadwerkelijk YouTube gebruikt, want als je in het Nederlands begint te typen worden er ook Nederlandse opties gegeven.
De video begint dan meteen af te spelen, dus zet je speakers niet té hard. Omdat het zoeken en starten met afspelen heel snel werkt geeft het een heel apart effect.
Maar omdat je de video verder niet kunt pauzeren, niet kunt embedden of op YouTube zelf kunt openen blijft het vooral grappig.

Ook grappig is dit bericht bij Mashable over een uitwisseling van Tweets tussen de CEO van YouTube en Feross Aboukhadijeh. Kijk, dat is het voordeel van het als student laten zien wat je kunt.