Bloglines stopt er mee per 1-10-2010

Ask.com kwam vandaag met het bericht dat ze per 1 oktober a.s. de stekker uit hun online RSS-lezer Bloglines trekken.

Naast het “goh, wat jammer” gevoel dat ik er bij had toen ik het las, ik heb er voordat Google Reader kwam met plezier gebruik van gemaakt, is het natuurlijk ook gewoon een wetmatigheid in dit wereldje. Bloglines kon niet tippen aan Google Reader. Ze hebben een tijdje problemen gehad met de betrouwbaarheid van de updates en dan haken gebruikers af.
Toch zie ik dat ik nog zo’n 260 abonnees heb via RSS die gebruik maken van Bloglines. Het zou kunnen zijn dat dat veel accounts zijn die verlaten zijn, maar nog gewoon actief bleven. Dan is de dip in de teller bij Feedburner per 1 oktober een terechte correctie.

Voor de anderen, die nu nog Bloglines gebruiken kan ik Google Reader van harte aanbevelen en vergeet dan niet de RSS-feeds die je in Bloglines hebt even te exporteren zoals uitgelegd in de instructies op de voorpagina.

[update 5-11-2010] Op het laatste moment ging de sluiting niet door. Zie ook dit bericht: Bloglines blijft toch voortbestaan

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
11 jaren geleden

Hier baal ik echt van!
Ik ben Bloglines altijd trouw gebleven en vind het nog steeds een prima RSS lezer.
Natuurlijk heb ik Google Reader erbij voor als Bloglines er soms uit lag.
Maar ik zal echt aan Google Reader moeten wennen omdat ik Bloglines domweg prettiger en overzichtelijker vind…

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
11 jaren geleden

Jammer, ik gebruik idd ook nog altijd bloglines.
Vond hem altijd lekker simpel en duidelijk. In iedergeval duidelijker dan Google reader.

Nu toch maar snel een andere reader gaan zoeken en inrichten. Geeft mij wel weer een mooi excuus om mijn feeds weer eens op te ruimen 🙂

Robin
11 jaren geleden

Van begin af aan ben ik gebruiker van iGoogle en het werkt fantastisch. Toendertijd ook naar Bloglines gekeken en ook even gebruikt.

Mooi bericht overigens uit 2006 waarin stond dat Bloglines de meest gebruikte rss reader was: http://www.frankwatching.com/archive/2006/02/22/top-10-rss-voor-beginners/