Feeds aan Google Reader toevoegen op de iPad / iPhone

Hoewel er op het moment juist weer een “RSS is dood of toch weer niet“, kan ik zeker niet zonder Google Reader en dus niet zonder RSS.

Vervelend, tot nu toe, was dat als ik op de iPad aan het browsen was en dan een site tegen kwam met een RSS-feed, ik die niet eenvoudig aan Google Reader toe kon voegen. Als ik op het icoontje van of de link voor de feed klik, dan laat Mobile Safari standaard namelijk de feed in een nette opmaak in de browser zien zonder verdere opties om de feed ergens anders in te openen.

Dus heb ik er een JavaScriptlet voor gemaakt. Dat is een stukje JavaScript code dat ik toegevoegd heb als favoriet in Mobile Safari. Nu kan ik als ik die net opgemaakte pagina zie, die favoriet kiezen en de feed wordt netjes doorgesluisd naar Google Reader.
Het toevoegen van zo’n JavaScriptlet vergt een aantal stappen onder Mobile Safari. Dus daarom heb ik zowel de stappen als de link naar de code die je nodig hebt op deze pagina bij elkaar gezet. Daar vind je ook de code voor een “TwitThis!” JavaScriptlet voor in Mobile Safari waarmee je elke willekeurige pagina eenvoudig via de TwitThis service kunt doorsturen.

Gebruik(te) jij al JavaScriptlets op je iPhone of je iPad? Zo ja, welke?

Let op. De Google Reader JavaScriptlet is specifiek aangepast voor Mobile Safari, hij werkt daarom niet goed in andere browsers.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem-Jan van Zeist
13 jaren geleden

Moet het nog proberen, maar ik vind dit bij voorbaat al geniaal! Superbedankt hiervoor.

Fred Zelders
13 jaren geleden

Een andere manier is om de bookmarklets in Safari op je Mac of PC aan te malen en de bookmarks vervolgens te syncen met je iPad (of iPhone!)

Wellicht dat er hier http://static.chrisbray.com/bookmarklets/ ook nog een paar interessante bookmarklets bij staan.

Fred Zelders
13 jaren geleden

Met iTunes krijg je dit zowiezo niet voor elkaar.

Fred Zelders
13 jaren geleden

Nee hoor, daar heb je iTunes niet persé voor nodig. Het kan ook met Xmarks @ http://www.xmarks.com/.
Daarvoor moet je bij Xmarks een account aanmaken, een download/install voor Safari (of andere browser) doen en op je iPad/iPhone een app installeren die via diezelfde pagina te installeren is.

Wilfred Rubens
13 jaren geleden

Ik weet niet of het een javascriplet is, maar ik gebruik een vergelijkbare toepassing voor Read it Later. En ik had al via iTunes bladwijzers geïmporteerd voor Google Reader en Delicious.