sep 192010
 

Hoewel er op het moment juist weer een “RSS is dood of toch weer niet“, kan ik zeker niet zonder Google Reader en dus niet zonder RSS.

Vervelend, tot nu toe, was dat als ik op de iPad aan het browsen was en dan een site tegen kwam met een RSS-feed, ik die niet eenvoudig aan Google Reader toe kon voegen. Als ik op het icoontje van of de link voor de feed klik, dan laat Mobile Safari standaard namelijk de feed in een nette opmaak in de browser zien zonder verdere opties om de feed ergens anders in te openen.

Dus heb ik er een JavaScriptlet voor gemaakt. Dat is een stukje JavaScript code dat ik toegevoegd heb als favoriet in Mobile Safari. Nu kan ik als ik die net opgemaakte pagina zie, die favoriet kiezen en de feed wordt netjes doorgesluisd naar Google Reader.
Het toevoegen van zo’n JavaScriptlet vergt een aantal stappen onder Mobile Safari. Dus daarom heb ik zowel de stappen als de link naar de code die je nodig hebt op deze pagina bij elkaar gezet. Daar vind je ook de code voor een “TwitThis!” JavaScriptlet voor in Mobile Safari waarmee je elke willekeurige pagina eenvoudig via de TwitThis service kunt doorsturen.

Gebruik(te) jij al JavaScriptlets op je iPhone of je iPad? Zo ja, welke?

Let op. De Google Reader JavaScriptlet is specifiek aangepast voor Mobile Safari, hij werkt daarom niet goed in andere browsers.