Leerlingen maken schermfilmpjes


Toen ik de tweet van Willem Karssenberg over het item op Leraar24 voorbij zag komen, gebruikte ik de iPad. En daarmee kon ik het filmpje op Leraar24 niet bekijken. Daarom bleef hij liggen en dus pas nu een bericht over dit gebruik van schermfilmpjes in het onderwijs.

Bij het Koning Willem I College moeten studenten zelf schermfilmpjes maken met daarin een mondelinge instructie. Daarbij moeten ze letten op samenhang, opbouw, als-dan constructies, taalgebruik, spelling etc.
Prima integratie van meerdere vakgebieden. En tussen neus en lippen door werd overigens ook aangegeven dat ook de docenten schermfilmpjes gebruiken voor het geven van instructies.
Interessant filmpje en zeker niet alleen voor de sector MBO geschikt.

Klein kritiekpunt: het gaat over goed gebruik van Nederlands. Noem het dan ook gewoon schermfilmpjes. Je kunt in de reacties de verwarring zien. Iemand denkt daar dat “Screencast” de naam van een programma is, terwijl het over een type filmpjes gaat, in dit geval gemaakt met Camtasia Studio.

p.s. Alle taalkundige fouten in dit bericht kunnen in de reacties hieronder gemeld worden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick Koning
11 jaren geleden

Leuk dat je aandacht besteedt aan dit onderwerp.

Op mijn blog vindt je nog wat achtergrond informatie: http://patrick.familiekoning.com/2010/03/15/screencasting-met-studenten-2009-2010/ en http://patrick.familiekoning.com/2009/04/07/screencasting-met-studenten/