jun 172010
 

Dat de belangstelling voor het gebruik van de iPad in het onderwijs ook in Nederland enorme vormen aanneemt zal geen nieuws meer zijn. Net als het feit dat, ondanks dat de iPad nog niet in Nederland te koop is, er ook in het onderwijs al de nodige exemplaren in gebruik zijn.
Zie bijvoorbeeld de posts van Annet Smith, Wilfred Rubens of deze post van Guido van Dijk over zijn eerste hands-on ervaringen.

Ook bij de aanvragen voor het Onderwijsdevices, de Innovatieregeling bij zowel Hoger Onderwijs als bij de bij Kennisnet aangesloten instellingen was de iPad populair.

En hoewel dat hype-achtige verschijnselen tot gevolg heeft (iedereen wil er eentje ook als ze geen goede reden hebben) zorgt het er ook voor dat de verschillende mogelijkheden en onmogelijkheden van het apparaat redelijk snel helder zullen worden.
Over 12 maanden weten we dan veel meer. Dan weten we of het een tijdelijk verschijnsel was of dat het echt het onderwijs verandert heeft.

Ik zal dus de komende tijd ongetwijfeld nog regelmatig naar berichten over gebruikservaringen verwijzen.

WordPress 3.0 is beschikbaar

 Gepubliceerd door om 22:18  Edubloggers, Internet
jun 172010
 

https://videopress.com/v/wp-content/plugins/video/flvplayer.swf?ver=1.21
Hoewel nog niet in het Nederlands beschikbaar (komt nog), is na een paar testversies nu versie 3.0 van WordPress te downloaden.
In het filmpje hierboven en o.a. in dit bericht bij Mashable kun je lezen wat de belangrijkste nieuwe features zijn.

En nu twijfel ik eigenlijk of ik meteen moet updaten of nog maar even moet wachten of er toch niet nog bugs in deze versie gevonden worden. Want versie 2.9 is/was al goed en zolang het geen updates zijn die noodzakelijk zijn vanwege eventuele beveiligingsfouten begin ik toch een beetje het “if it ain’t broke don’t fix it” gevoel te krijgen. Vast een teken dat ik oud en wellicht wat verstandiger wordt.

Hoe zit het met jullie? Installeren jullie zodra het kan versie 3.0 of wacht je ook nog even af?