WordPress 3.0 is beschikbaar

https://videopress.com/v/wp-content/plugins/video/flvplayer.swf?ver=1.21
Hoewel nog niet in het Nederlands beschikbaar (komt nog), is na een paar testversies nu versie 3.0 van WordPress te downloaden.
In het filmpje hierboven en o.a. in dit bericht bij Mashable kun je lezen wat de belangrijkste nieuwe features zijn.

En nu twijfel ik eigenlijk of ik meteen moet updaten of nog maar even moet wachten of er toch niet nog bugs in deze versie gevonden worden. Want versie 2.9 is/was al goed en zolang het geen updates zijn die noodzakelijk zijn vanwege eventuele beveiligingsfouten begin ik toch een beetje het “if it ain’t broke don’t fix it” gevoel te krijgen. Vast een teken dat ik oud en wellicht wat verstandiger wordt.

Hoe zit het met jullie? Installeren jullie zodra het kan versie 3.0 of wacht je ook nog even af?

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
13 jaren geleden

๐Ÿ™‚ ยป “Vast een teken dat ik oud en wellicht wat verstandiger wordt” ยซ Een teken dat je je niet blindelings laat mee slepen, dus een teken dat je verstandiger wordt. Iedereen wordt altijd verstandiger, alleen… bij de een duurt dat wat langer dan bij de ander ๐Ÿ™‚

Mijn strategie:
Altijd even wachten. SoWieSo kijken OF er veel over geTwitterd/geBlogd wordt en vooral HOE er over geTwitterd/geBlogd wordt.
Bij voorkeur wachten totdat de eerste ‘service pack’ is uitgebracht.

jean
jean
13 jaren geleden

Wachten … weekje of 12

Raymond
13 jaren geleden

Ik heb het een uurtje na release op alle drie mijn weblogs geinstalleerd.Vast een teken dat ik wel ouder maar nog steeds niet verstandiger wordt ๐Ÿ˜‰

In mijn ervaring wordt WordPress uitstekend getest vooraf en brengt een upgrade gewoon geen risico’s met zich mee. Natuurlijk even vooraf een backup maken en daarmee sluit je de miniscule kans op een vervelend gevolg ook volledig uit. Upgraden naar versie 3 was letterlijk in 30 seconden gebeurd en hoewel ik de meeste nieuwe features niet zal gebruiken, lijkt me het feit dat er (zeer) veel bugfixes in deze release zitten de nummer 1 reden om niet een weekje of 12 af te wachten.

Bernard
Bernard
13 jaren geleden

WordPress heeft wel een goede naam wat betreft testen betreft. Alle nieuwe dingen draaien al op wordpress.com. Met meer dan 11 miljoen blogs nemen ze echt niet veel risico. Mooi dat de multi user (MU) versie nu met de installatie mee komt. Ik ben onder de indruk wat WordPress presteert. Was alle software maar zo gericht op stabiliteit. En hield elke leverancier maar zoveel rekening met de gebruikers.

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
13 jaren geleden

Net de update uitgevoerd (na het back-uppen van de oude installatie natuurlijk) en tot nu toe nog geen problemen tegen gekomen. Ben benieuwd of ik de nieuwe functies kan gebruiken.

Raymond
13 jaren geleden

@Jeroen Bedenk wel dat de meeste van de nieuwe functies (menu’s en taxonomie) alleen functioneren als je theme het ook ondersteunt. Das de reden dat ze nu een nieuwe default theme erbij hebben die sowieso werkt. Mijn theme heb ik deels zelf in elkaar geprutst en ondersteunt geen van de nieuwe functies. Ik kijk over een tijdje wel of er nieuwe (versies van) themes zijn die WP3.0 goed ondersteunen.

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
13 jaren geleden

Ik heb het gemerkt, maar zo te zien hebben de nieuwe functionaliteiten ook geen negatief effect op mijn huidige theme. Binnenkort maar eens kijken of het interessant is om mijn huidige theme aan te passen aan de nieuwe functionaliteiten.

Misschien toch maar een keer een testblogje installeren.