WordPress 3.0 is beschikbaar

 Gepubliceerd door om 22:18  Edubloggers, Internet
jun 172010
 


Hoewel nog niet in het Nederlands beschikbaar (komt nog), is na een paar testversies nu versie 3.0 van WordPress te downloaden.
In het filmpje hierboven en o.a. in dit bericht bij Mashable kun je lezen wat de belangrijkste nieuwe features zijn.

En nu twijfel ik eigenlijk of ik meteen moet updaten of nog maar even moet wachten of er toch niet nog bugs in deze versie gevonden worden. Want versie 2.9 is/was al goed en zolang het geen updates zijn die noodzakelijk zijn vanwege eventuele beveiligingsfouten begin ik toch een beetje het “if it ain’t broke don’t fix it” gevoel te krijgen. Vast een teken dat ik oud en wellicht wat verstandiger wordt.

Hoe zit het met jullie? Installeren jullie zodra het kan versie 3.0 of wacht je ook nog even af?

Deel dit bericht:

  8 reacties aan “WordPress 3.0 is beschikbaar”

Reacties (8)
 1. 🙂 » “Vast een teken dat ik oud en wellicht wat verstandiger wordt” « Een teken dat je je niet blindelings laat mee slepen, dus een teken dat je verstandiger wordt. Iedereen wordt altijd verstandiger, alleen… bij de een duurt dat wat langer dan bij de ander 🙂

  Mijn strategie:
  Altijd even wachten. SoWieSo kijken OF er veel over geTwitterd/geBlogd wordt en vooral HOE er over geTwitterd/geBlogd wordt.
  Bij voorkeur wachten totdat de eerste ‘service pack’ is uitgebracht.

 2. Wachten … weekje of 12

 3. Ik heb het een uurtje na release op alle drie mijn weblogs geinstalleerd.Vast een teken dat ik wel ouder maar nog steeds niet verstandiger wordt 😉

  In mijn ervaring wordt WordPress uitstekend getest vooraf en brengt een upgrade gewoon geen risico’s met zich mee. Natuurlijk even vooraf een backup maken en daarmee sluit je de miniscule kans op een vervelend gevolg ook volledig uit. Upgraden naar versie 3 was letterlijk in 30 seconden gebeurd en hoewel ik de meeste nieuwe features niet zal gebruiken, lijkt me het feit dat er (zeer) veel bugfixes in deze release zitten de nummer 1 reden om niet een weekje of 12 af te wachten.

 4. WordPress heeft wel een goede naam wat betreft testen betreft. Alle nieuwe dingen draaien al op wordpress.com. Met meer dan 11 miljoen blogs nemen ze echt niet veel risico. Mooi dat de multi user (MU) versie nu met de installatie mee komt. Ik ben onder de indruk wat WordPress presteert. Was alle software maar zo gericht op stabiliteit. En hield elke leverancier maar zoveel rekening met de gebruikers.

 5. Net de update uitgevoerd (na het back-uppen van de oude installatie natuurlijk) en tot nu toe nog geen problemen tegen gekomen. Ben benieuwd of ik de nieuwe functies kan gebruiken.

 6. @Jeroen Bedenk wel dat de meeste van de nieuwe functies (menu’s en taxonomie) alleen functioneren als je theme het ook ondersteunt. Das de reden dat ze nu een nieuwe default theme erbij hebben die sowieso werkt. Mijn theme heb ik deels zelf in elkaar geprutst en ondersteunt geen van de nieuwe functies. Ik kijk over een tijdje wel of er nieuwe (versies van) themes zijn die WP3.0 goed ondersteunen.

 7. Ik heb het gemerkt, maar zo te zien hebben de nieuwe functionaliteiten ook geen negatief effect op mijn huidige theme. Binnenkort maar eens kijken of het interessant is om mijn huidige theme aan te passen aan de nieuwe functionaliteiten.

  Misschien toch maar een keer een testblogje installeren.

 8. Ik maak ook niet gebruik van het standaard theme en heb zelfs het theme niet bijgewerkt omdat ik niet goed kon inschatten wat de kans was de de aanpassingen die ik gemaakt had stuk zouden gaan. Het zal gewoon wel zijn dat ik bij de vorige site (op basis van Nucleus) te vaak te veel tijd kwijt ben geweest (vind ik) met het tweaken, repareren en ‘precies goed’ krijgen.

  Ik begrijp uit jullie berichten dat jullie geen problemen tegen komen, 12 weken lijkt me best een tijd, 14 dagen om te zien hoe de reacties zijn (en wellicht de komst van 3.01) is voor mij best te doen.

  (p.s. verstandig zijn is natuurlijk relatief, het eerste wat ik met de enTourage eDGe deed afgelopen week was kijken of er een update was en toen dat zo was hem bijwerken naar de meest recente status 😉 )

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.