Vriendelijke aanbevelingen in Google Reader

Het was geen gemakkelijke week voor gebruikers van Google Reader (en ik neem ook aan van andere RSS-readers). Afgelopen donderdag was het 1 april en kon je net zo goed geen feeds lezen omdat je toch nooit zeker kon weten dat het waar was. Dat werd direct gevolgd door de toename van de hype die wel vaker vooraf gaat aan het beschikbaar komen van een nieuw Apple product. Met het lange paasweekend dat daarna kwam had iedereen volop tijd om er mee te spelen en erover te schrijven. Ook daarvoor gold dat je de meeste berichten net zo goed niet kunt lezen. Immers, hoeveel unboxing video’s van een tablet heb je nodig en met 300.000 verkochte exemplaren zul je ongeveer net zoveel positieve als negatieve verhalen horen.

Daarom moest ik glimlachen toen ik de nieuwe manier zag waarop Google Reader me wil wijzen op berichten die niet het resultaat zijn van RSS-feeds waar ik een abonnement op heb, maar waarvan zij denken dat die voor mij wel interessant zijn:
Er zijn niet meer items.
Wacht! We hebben aanbevolen items voor u om te lezen.
Leuk! Laat mijn aanbevelingen zien

En het blijkt dat ze ook nog best leuke berichten verzamelen ook. Enige probleem dat ik zie (na een paar dagen gebruik) is dat ook hier bepaalde onderwerpen vaker terug beginnen te komen. Voor het ontdekken van nieuwe feeds niet altijd een goed ding.