Nieuw bij bol.com: Vinyl

Toen ik het voor het eerst zag deze week dacht ik aan een 1 april grap. Maar het staat er nog steeds: “Nu ook Vinyl“. Bol.com verkoopt nu ook LP’s. Voor de jongere lezers: dat zijn van die grote en kleinere zwarte schijven die je op een platenspeler legt en waarbij met behulp een naald de groeven afgetast worden. En dat wordt dan vertaald in geluid.

Ik wist dat de LP nog niet helemaal uitgestorven was, maar had nooit verwacht dat Bol.com er voldoende brood in zou zien om ze ook te gaan verkopen. Het leek mij namelijk dat het wel een heel specifieke doelgroep (DJ’s bijvoorbeeld) zou moeten zijn die nog LP’s zou kopen. Ikzelf heb het altijd maar ondingen gevonden. Je moest er heel voorzichtig mee omgaan. Ik had altijd last van stof op de LP’s of erger nog: een kras. Dan sloeg de naald over (in tegenstelling tot CD-spelers kon zo’n platenspeler geen “error-correctie” toepassen om krassen onhoorbaar op te vangen).

Je zult dus begrijpen dat ik er daar in ieder geval geen ga bestellen. Voor mij zijn CD’s nog wel handig als backupmedium en bronmedium voor de MP3’s die ik er dan van rip. Maar zodra ik de radio/CD-speler in de auto (ik hoop voor de komende zomer) vervangen heb door een exemplaar dat ook MP3’s afspeelt dan heb ik ook daar geen zinvol dagelijks nut meer voor die schijfjes.

Ik ben benieuwd naar de verkoopcijfers. Mocht jij ze ergens in een presentatie van de mensen van Bol.com tegen komen dan hoor ik het graag.