Het is iPad-dag

Als je, zoals ik doe, redelijk wat internationale (en meer specifiek Amerikaanse) technologie gerelateerde weblogs leest dan moet je er inmiddels ook wel je buik mee dan vol van hebben: de berichten over de iPad, applicaties voor de iPad en meningen over de iPad. Wat betreft dat laatste, ik was eigenlijk ook helemaal niet van plan om over de iPad te schrijven vandaag, maar aangezien het op zijn minst voor wat betreft buzz de gelijke is aan de iPhone, vond ik dat ik toch niet anders kon vandaag.

De eerste serie bestellingen van de iPad wordt namelijk vandaag uitgeleverd, iTunes is bijgewerkt naar een nieuwe versie met ondersteuning voor de iPad en de afgelopen dagen kon je overal lezen welke applicaties al aangepast zijn aan het nieuwe formaat. Daaronder ook de Kindle-applicatie van Amazon. Een heel slimme move van beide bedrijven, want zowel Apple als Amazon hebben daar baat bij. Voor het overige zal natuurlijk elke zichzelf respecterende applicatiebouwer er voor zorgen dat zijn/haar applicatie gebruik maakt van het grotere schermoppervlak van de iPad. Niemand (met uitzondering wellicht van Microsoft) laat deze boot aan zich voorbij gaan. Ook Google niet.

En de eerste universiteit die het gratis weggeven van iPads als PR stunt gebruikt is er natuurlijk ook al.

Gizmodo heeft een heel leuk artikel over de verschillende type voorstanders en tegenstanders. Een vrije vertaling van hun lijst:

  • De Applefan; koopt alles wat Apple maakt, punt.
  • De Mediadinosaurus; werkt al eeuwen in de journalistiek, vertrouwt Apple voor geen cent maar hoopt dat het de krantenindustrie in ieder geval langer in leven houdt dan hij nog mee zal maken.
  • De Moeder; heeft de iPad gezien bij de Today Show (zeg maar “Goedemorgen Nederland”), vind het een apparaat dat er mooi uitziet en gaat haar zoon vragen er eentje voor haar aan te schaffen.
  • De Open Source fanaat; Kan zich niet over het feit heen zetten dat Apple bepaald wat we wel of niet mogen gebruiken. Uitgesproken voorbeeld: Cory Doctorow.
  • De PC Nerd; Vindt het concept van een tablet wel interessant, maar knapt af op de specificaties van de iPad.
  • De Twijfelende Pragmaticus; Weet dat hij er eigenlijk geen nodig heeft. Twijfelt ook of hij de houding van Apple (ik kon “skeezy” niet echt handig vertalen) nog langer wil ondersteunen. Maar ja, uit principe niet zo’n schitterende gadget aanschaffen is natuurlijk ook wel dom (toch?).

Als je de New York Times mag geloven, dan vallen veel mensen in die laatste categorie. En natuurlijk is de enige reden dat ik me aan de overvloed aan berichten stoor natuurlijk ook enkel en alleen het feit dat ik jaloers ben op de mensen die er vandaag al eentje in huis krijgen. DAT WIL IK OOK!

En dat heeft Steve natuurlijk toch maar weer mooi voor elkaar.

Andere interessante vraag is hoe lang het duurt voor de anderen zover zijn dat ze de concurrentie met de iPad aan kunnen gaan. Toen de iPhone uit kwam was er nog geen Google Android, nu wel en omdat het net als het iPhone OS specifiek voor touch interface gemaakt is, verwacht ik daar meer van dan van bijvoorbeeld Windows 7.  Ik ben benieuwd of de WePad inderdaad snel op de markt komt. Ik vind de naam dom gekozen (ik wil geen “niet-iPad”), maar de specificaties zien er veelbelovend uit. Je ziet, er zullen vast nog meer berichten gaan volgen hierover.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
14 jaren geleden

Dat bericht over die universiteit had ik een paar dagen geleden ook gespot. Ik dacht echter dat het om een 1 april grap ging. We vullen elkaar trouwens weer mooi aan: http://wilfredrubens.typepad.com/wilfred_rubens_weblog/2010/04/het-ipad-learning-lab.html